REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Taksistas vėl stos prieš teismą

Žurnalistas ir knygų apie Lietuvos mafiją autorius Dailius Dargis vėl priverstas kreiptis į teismą.

REKLAMA
REKLAMA

Šių metų birželio pabaigoje vykusiame Kauno miesto apylinkės teismo posėdyje nagrinėtoje baudžiamojoje byloje nukentėjusysis žurnalistas D. Dargis nusprendė susitaikyti su jo atsisprašiusiu bei prisipažinusiu, jog  pavogė jo kompiuterį ir kitus asmeninius daiktus buvusius kauniečiu taksistu Nerijumi Raču ir teismo salėje pasirašė susitaikymo protokolą.

REKLAMA

Žurnalistas įvertino N. Račo prisipažinimą, jog 2011 metų gegužės 14-ąją, apie ketvirtą valandą ryto jis paliko M. Riomerio gatvėje parūkyti išlipusius savo keleivius ir pasišalino, tyčia nusiveždamas automobilyje paliktą D. Dargio kuprinę su joje buvusiu nešiojamu kompiuteriu, diktofonu, akiniais nuo saulės ir kitais asmeniniais žurnalisto daiktais, bei nuoširdų apgaileistavimą dėl savo veiksmų.

Beje, kompiuteryje buvo likęs ir tuo metu D. Dargio rašomo bestselerio „Kruvinasis mafijos maršrutas“ pirmasis rankraštis, tad nedaug trūko, kad ši, vėliau didelio populiarumo sulaukusi, knyga taip ir nebūtų išvydusi dienos šviesos.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau nukentėjusysis atsisakė iki tol reikalauto 15000 litų neturtinės žalos atlyginimo ir sutiko, kad N. Račas atlygintų tik kiek daugiau nei nei 6200 litų nuostolius už prarastus daiktus.

Buvo atsižvelgta ir į tai, kad tuo metu taksi vairuotojo darbą jau praradęs N. Račas artimiausiu metu ketino įsidarbinti padangų montuotoju, tad nuostolius atlyginti jis įsipareigojo iki šių metų liepos 7 dienos.

Dar vieną, apie 100 litų turtinę žalą, padarytą vienam iš žurnalisto bendrakeleivių taksistas pažadėjo atlyginti iki liepos 5 dienos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praėjusių metų gegužės 14-osios naktį nuo Kauno naktinio klubo „Embassy“ prieigų iki visą parą dirbančios parduotuvės M. Riomerio gatvėje su draugų kompanija atvažiavęs D. Dargis nuėjo į parduotuvę, o jo bendrakeleiviai išlipo iš automobilio parūkyti.

Pradžioje taksistas teisme aiškino, kad nuvažiavo, kai ilgai nesulaukė savo keleivių ir tik vėliau pastebėjęs automobilyje paliktą kuprinę, kurią išmetė ją į šiukšlių dėžę, net nepasidomėjęs jos turiniu.

Tačiau savo poelgio motyvų teismo salėje N. Račas paaiškinti nesugebėjo ir apklausiamas teisėjos Birutės Drozdienės vis labiau painiojosi liudijimuose.

REKLAMA

Galiausiai D. Dargio interesams atstovaujančios advokatės Aušros Ručienės paklaustas, ar prisipažįsta apvogęs žurnalistą, viešai patvirtino, kad tą naktį iš įvykio vietos pasišalinęs tyčia, norėdamas pasisavinti nusižiūrėtą kuprinę.

Jau senokai prabėgo ir liepos 5 –oji, ir liepos 7 – oji, bet kilniaširdiškai pasielgę nukentėjusieji iš savo oponento nesulaukė nei pinigų, nei bent žinelės dėl kokių priežasčių susitaikymo sutartyje užfiksuoti įsipareigojimai nevykdomi.

Nerijus Račas neatsiliepia net į savo paties advokato skambučius, nors visiškai neseniai jį matė Kauno Laisvės alėjoje , besmaližaujantį čeburekais.

REKLAMA

Advokatė Aušra Ručienė jau gavo žurnalisto D. Dargio pareiškimą dėl susitaikymo susitarimo nevykdymo bei ketina vėl kreiptis į tą patį Kauno miesto apylinkės teismą dėl baudžiamosios bylos Nerijui Račui atnaujinimo.

Tad žurnalistui ir perkamiausių bestselerių sąrašų viršūnėse besipuikujančių knygų autoriui vėl teks gaišti brangų savo laiką  būsimuose teismo posėdžiuose.

„Man padarytas didžiulis moralinis ir materialinis nuostolis, o dabar ir šitie teismų maratonai, į kuriuos kaskart man tenka atvažiuoti specialiai iš Vilniaus. Įsitikinau, kad sukčiams, vagims, kitokio plauko veikėjams šiuolaikiniai teismai yra tarsi rojus, o normaliems – nukentėjusiems žmonėms taip ir nepavyksta iškovoti bent savų pinigų už prarastus daiktus“, – kalbėjo vagišiaus taikiniu tapęs D. Dargis.

Remigijus RAINYS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų