REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Manchester United“, pasak „Wigan Athletic“ klubo savininko Dave Whelano, siekia Anglijos „Premier“ lygoje įvesti griežtesnę finansų kontrolę.

REKLAMA
REKLAMA

Viena iš esminių priežasčių, kodėl „raudonieji velniai“ siekia, jog „Premier“ lygos klubams būtų „uždėti finansiniai rėmai“, tokių klubų kaip „Manchester City“ perkamoji galia, kuri dešimtis kartų lenkia kitų Anglijos klubų biudžetus ir nė kiek neskatina vietinių žaidėjų atėjimo į didįjį futbolą. Tokie klubai, pasak „Manchester United“ atstovų, titulus „nusiperka“.

REKLAMA

„Pasiūlymas “susiveržti diržus„ atėjo iš “Manchester United„, - dienraščiui “Daily Mail„ duotame interviu kalbėjo D.Whelanas - Manau, jiems įgriso, kad “City„ švaistosi pinigais lyg kokiu tualetiniu popieriumi. Iš tiesų aš visiškai pritariu tam, jog reikėtų riboti klubų finansus, išleidžiamus naujų žaidėjų pirkimui.“

„Esmė ne vien tame, kad išleidžiami didžiuliai pinigai. Be saiko juos leisdami, klubai rizikuoja prisirinkti skolų. Prisiminkime “Portsmouth„ klubo pavyzdį. Apribojimai turi būti įvesti.“

REKLAMA
REKLAMA

„Manchester United“ generalinis direktorius Davidas Gillas mano, kad daug Anglijos ir visos Europos klubų būtų laimingesni, jei turėtų lygesnes galimybes konkuruoti, o konkurenciją sugrąžintu finansiniai apribojimai.

„Tikrai daug klubų apsidžiaugtų, jei finansinio sąžiningumo normatyvai būtų įdiegti į “Premier„ lygą kad ir šiandien. Anglijos “Championship„ lygoje jie veikia, tas pats ir UEFA Čempionų lygoje. Kodėl jų nėra “Premier„ lygoje? Privalome šią situaciją pakeisti.“ - teigia D.Gillas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų