REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienio vakarą Vilniuje įvyko keleto didžiausių Lietuvos sporto federacijų vadovų susitikimas, kuriame taip pat dalyvavo disko metikas Virgilijus Alekna ir keli šalies sporto visuomenės veikėjai.

REKLAMA
REKLAMA

Susitikimo metu buvo išreikštas pasitikėjimas du kartus olimpiniu čempionu, du kartus pasaulio čempionu ir kartą Europos pirmenybių aukso medalio laimėtoju V.Alekna. Sporto bendruomenė jam siūlo kandidatuoti į Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidento postą.

REKLAMA

Susitikime dalyvavo Lietuvos lengvosios atletikos federacijos vadovai, Lietuvos krepšinio federacijos, Šiuolaikinės penkiakovės, Bokso, Dziudo federacijų vadovai, Automobilių sporto federacijos vadovai, Golfo federacijos vadovai ir kiti.

A. Poviliūnas LTOK vadovauja nuo 1988 metų, kai buvo atkurtas Lietuvos tautinis olimpinis komitetas. LTOK prezidentu jis buvo išrinktas 1992 m., 1996 m., 2000 m., 2004 m. ir 2008 m. Galiausiai jau šeštą kadenciją be pertraukų olimpiniam Lietuvos judėjimui vadovaujantis 60 metų kaunietis pareiškė, kad po Londono olimpiados į LTOK prezidento postą dar vienai kadencijai nekandidatuos.

REKLAMA
REKLAMA

Kad V. Alekna gali sėkmingai vadovauti LTOK, abejonių nekyla pažvelgus ir į užsienio patirtį. Ukrainos olimpiniam komitetui nuo 2005-ųjų vadovauja legendinis šuolininkas su kartimi olimpinis čempionas Sergejus Bubka, o Serbijos olimpinio komiteto prezidentu 2009-aisiais tapo buvęs krepšininkas Vlade Divacas.

Apie galimybę varžytis dėl LTOK prezidento kėdės yra užsiminusi ir 2000 metų Sidnėjaus olimpinė čempionė – šaulė Daina Gudzinevičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų