REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Konstitucinis Teismas (KT) rytoj skelbs nutarimą, ar Seimo rinkimų įstatymas, atvėręs kelią partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkui, europarlamentarui Rolandui Paksui kandidatuoti Seimo rinkimuose, neprieštarauja Konstitucijai.

REKLAMA
REKLAMA

Apkaltos būdu iš prezidento pareigų pašalintas R. Paksas teigė, kad esant geram scenarijui ir TT partijai laimėjus rinkimus į Seimą, jis tikėtųsi sulaukti prezidentės palaikymo.

REKLAMA

„Tikiuosi, nes prezidentė yra Konstitucijos garantas ir bet kokiu atveju rinkimų rezultatai yra tautos valia, tautos išraiška ir manau, kad prezidentė turi palaikyti savo tautą.

Paklaustas, ar mano, kad yra tokių partijų, kurių Dalia Grybauskaitė galėtų nepalaikyti, europarlamentaras teigė, kad prezidentė bet kokiu atveju turėtų reaguoti į žmonių valią ir rinktis pagal tai.

„Aišku, kai yra Konstitucija ir KT sprendimai, vienaip ar kitaip, reakcija turėtų būti bet kokiu atveju, prezidentė yra lygiai taip pat apribota Konstitucijos kaip ir visi kiti Lietuvos piliečiai“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Svarstydamas, su kuo TT galėtų sudaryti koaliciją sėkmės per rinkimus atveju, R. Paksas akcentavo susitarimą, pasirašytą tarp Darbo, „Tvarkos ir teisingumo“ ir Socialdemokratų partijų apie politinį bendradarbiavimą per rinkimus.

Šį susitarimą trijų partijų pirmininkai pasirašė atsižvelgdami į susiklosčiusią politinę, ekonominę ir socialinę padėtį Lietuvoje, suprasdami atsakomybę už valstybės ateitį, siekdami rinkėjams pristatyti išsamią ekonominę, socialinę ir politinę valstybės ateities programą. Trys partijos deklaravo pasiryžusios po rinkimų pirmiausia derėtis dėl valdančiosios koalicijos sudarymo tarpusavyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pirmą kartą Lietuvos istorijoje politinės partijos yra pasirašiusios susitarimą kaip galėtų dirbti ir siekti tikslų, kuriuos deklaruoja. Socialdemokratai ir Darbo partija – tai yra pirmieji partneriai, su kuriais mes galėtume padaryti susitarimą“,  – sakė jis.

Valdančiųjų partija Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD), savo ruožtu, į buvusio prezidento planus neįeitų.

„TS-LKD yra partija, kuri turi daug narių, puikių idėjų, yra gausi, bet aš įsivaizduoju, kad ketverius  metus valdžiusi partija nepasiekė tų tikslų, kuriuos sau kėlė. Ir man būtų sudėtinga įsivaizduoti, kad mes galėtume dirbti su jais“, – tikino jis.

REKLAMA

Tačiau neigiamos reakcijos iš tam tikrų socialdemokratų gretų R. Pakso atžvilgiu nuo bendradarbiavimo jo neatbaido. Vienas aktyviausių socialdemokratų Vytenis Povilas Andriukaitis griežtai dėsto savo poziciją dėl to, kad R. Paksui neturėtų būti leista dalyvauti rinkimuose ir Seimo rinkimų įstatymo 2 straipsnio 5 dalis pažeidžia Konstituciją.

„Bet kokiu atveju socialdemokratai turi 20 tūkst. partijos narių, TT turi bene 18 tūkst. partijos narių, nuomonės yra skirtingos, tai bet kokiu atveju bendradarbiavimo perspektyvas lemtų bendra pozicija dėl valstybės, ateities. Aš manau, kad šiandien mes galėtume dirbti su socialdemokratais“, – teigė R. Paksas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų