REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiemet Lietuvos Respublikos Vyriausybė, patvirtinusi valstybės biudžeto asignavimus, skirtus savivaldybių socialinio būsto fondui plėtoti, Tauragės savivaldybei skyrė 358 tūkst. litų. Už juos ketinama pirkti vieno, dviejų kambarių butus. Kartu su būstų įsigijimu didėja ir problemos: remontams per metus 150 tūkst. litų nebepakanka, gyventojų įsiskolinimas už patarnavimus greit pasieks 800 tūkst. litų sumą.

REKLAMA
REKLAMA

Pirks butus našlaičiams

Kaip sako Liubov Mockienė, Tauragės rajono savivaldybės Plėtros, investicijų ir turto valdymo skyriaus vyr. specialistė, rajono savivaldybė paskelbė konkursą socialiniams būstams įsigyti. Priešingai nei pernai, šiemet bus perkami mažesnės kvadratūros, 1–2 kambarių butai.

REKLAMA

– Pirmumo teise juose ketiname apgyvendinti našlaičius, iš vaikų namų išėjusius 18–35 metų jaunuolius. Jų – 103. Kai kurie jų šiuo metu gyvena pas globėjus, bendrabučiuose, socialiniuose būstuose. Kai kurie yra išvykę į užsienį, tačiau prašo neišbraukti iš laukiančiųjų sąrašo, nes grįžę ketina apsigyventi socialiniuose būstuose, – sakė L.Mockienė.

Šiuo metu Tauragėje ir rajone yra 537 socialinių būstų, laukiančiųjų juose apsigyventi – 797 asmenys. Anot specialistės, tokių žmonių kasmet daugėja. Kiek būstų už 358 tūkst. litų sumą Savivaldybė ketina įsigyti, neaišku, anot L.Mockienės, tai paaiškės tik konkurso metu išvydus pasiūlymus.

REKLAMA
REKLAMA

Keis langus

Jau žinomi neseniai vykusio viešojo konkurso socialinių būstų langams keisti laimėtojai.

Dvylikai butų skirta 26 tūkst. litų, konkursą laimėjo J.Preikšaičio įmonė „Taujanta“. Savivaldybė kasmet remontuoja labiausiai nugyventus socialinius būstus, tokių daugiausia – Taurų dvare.

– Sulaukiam gyventojų prašymų permūryti krosnį, keisti langus, duris. Pasitaiko gyventojų, prašančių pakeisti ir unitazą, tačiau tai ne mūsų, o pačių butų gyventojų rūpestis, – pasakojo Rimas Valacka, už socialinių būstų remontą atsakingas rajono savivaldybės Statybos skyriaus vyr. specialistas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Remontų laukia stogai

R.Valackos pastebėjimu, kitas didelis Taurų dvare, Stoties, Jūros, Pramonės gatvėse esančių socialinių namų gyventojų ir Savivaldybės rūpestis – seni šiferiu dengti šių namų stogai. Pasak jo, vieno stogo rekonstrukcija kainuotų apie 20 tūkst. litų. Socialinių būstų remontui renkamas mokestis už šių būstų nuomą. Tačiau šių surinktų lėšų nepakanka.

– Kasmet socialinių būstų remontams skiriama apie 150 tūkst. litų. Surenkamas mokestis už nuomą yra mažoji remontams skirtų lėšų dalis. Socialinių būstų gyventojai nėra mokūs, jiems 10–20 litų už nuomą, matyt, atrodo daug, per mėnesį pavyksta surinkti tik 8000 litų. Didžiąją remontams skirtų lėšų dalį sudaro būstų privatizavimo fondo lėšos, – pasakojo R.Valacka.

REKLAMA

Įsiskolinę beveik 800 tūkst. litų

Socialinių būstų savininkai ne tik nelinkę mokėti nuomos už būstą, kai kurie nemoka ir mokesčių už patarnavimus. Anot L.Mockienės, įsiskolinimas būstų administratoriui UAB Tauragės butų ūkiui šiuo metu sudaro 784 908 litų. Į antstolius dėl išieškojimų Butų ūkis kreipiasi, kai vieno būsto įsiskolinimas pasiekia 500 litų sumą.

M. Pūdžiuvienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų