REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visame pasaulyje, ypatingai Lotynų Amerikoje, Azijoje, Viduriniuose Rytuose ir Šiaurės Amerikoje, pastebėtas viešbučių kambarių ir konferencijų salių nuomos kainų kilimas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak tarptautinio verslo kelionių organizavimo tinklo, Hogg Robinson Group, pranešimo, skelbto rugpjūtį, iš 50-ies brangiausių pasaulio miestų, 23 -iuose pastebėtas viešbučių kambarių nuomos kainų pokytis: Meksikoje - 20 % didesnis, San Franciske - 11% didesnis, Dubajuje - 10% didesnis.

REKLAMA

Viešbučių transakcijas apdorojanti kompanija „Pegasus Solutions“ birželį pateikė panašius duomenis, teigdama, kad lyginant su 2011-ais metais šių metų vidutinė viešbučių kambarių nuomos kaina pakilo 3%, tuo tarpu Šiaurės Amerikos viešbučiai, atskirai, - 6%.

Deja, šis kainų pokytis buvo užfiksuotas neįskaitant po globalinio ekonominio smukimo vykusių verslo kelionių. Dauguma kompanijų, ekonominiu sunkmečiu siekdamos sumažinti savo biudžeto išlaidas, atsisako apsistoti prabangiuose viešbučiuose ir dažnai teiraujasi dėl nemokamų paslaugų, tokių kaip bevielis internetas ar pusryčiai.

REKLAMA
REKLAMA

Išankstinis verslo kelionių planavimas, kuomet iš anksto rezervuojamas skrydis ir viešbučio kambarys, tampa vis populiaresne tendencija. „Išankstinė viešbučio rezervacija suteikia klientui iki 30% nuolaidą“, - sakė pasaulinės nepriklausomos viešbučių grupės „Worldhotels“ rinkodaros vadovas Paulo Salvador.

Taip pat labai svarbu apsvarstyti viešbučio geografinę padėtį. Jei jis toli nuo miesto centro, verslininkai turės papildomų išlaidų už kelionę iki reikiamos vietos. Kita vertus, labiau nutolę viešbučiai siūlo mažesnes kambario nuomos kainas. Aukso viduriukas būtų apsistoti viešbutyje, įsikūrusiame ne miesto centre, bei rasti pigiausią ir patogiausią transporto prieigą iki reikiamos susitikimų vietos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Komandiruotės laiko pasirinkimas taip pat labai svarbus, mat konferencijų piko metu viešbučių kambarių nuomos kainos gali būti pakilusios. „Antradienį ir trečiadienį dažniausiai būna didžiausios nuomos kainos, tad kodėl nepasirinkus skrydžio sekmadienį ir nesurengus susitikimo ar konferencijos pirmadienį?, - sako Mantra Hotels verslo plėtros vadybininkas Chrisas Day. - Nuolaidos taip pat taikomos ir ilgesnėms viešnagėms viešbutyje“.

Kelionių agentai ar kelionių valdymo kompanijos gali padėti rasti optimaliausią skrydžio bei kambario nuomos viešbutyje kainą. Be to, jie bendradarbiauja su viešbučių tinklais ir gauna išskirtinius pasiūlymus bei nuolaidas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų