REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasaulio laisvojo bėgimo (free running) čempionas britas Ryan Doyle keliauja po pasaulį ir atlieka įspūdingus akrobatinius triukus. Indija, Peru, Brazilija, Italija... 28 metų vyras bėga nesustodamas.

REKLAMA
REKLAMA

Liverpulio gyventojas R.Doyle yra 2007 metų laisvojo bėgimo "Red Bull Art of Motion" ir daugelio prestižinių varžybų, tarp jų ir parkūro, čempionas.

REKLAMA

Profesionalus ir pasaulyje puikiai žinomas ekstremalas šiuo metu keliauja po pasaulį ir su "Red Bull" komanda pristato įspūdingus vaizdo klipus ir foto galerijų ciklą.

Akrobatinius triukus Ryan atlieka nuostabaus peizažo fone, garsiose pasaulio vietose, prie Septynių pasaulio stebuklų.

Daugelio televizijos laidų ir dokumentinių filmų herojus jau pabuvojo Italijos sostinėje Romoje, kur, žinoma, neaplenkė garsiojo Koliziejaus, taip pat Indijoje, kur surengė įspūdingą programą ir prie Tadž Mahalo.

REKLAMA
REKLAMA

Savo sugebėjimus R.Doyle demonstravo ir Brazilijos Rio de Žaneire miesto gatvėse, garsiosiose favelose, o atvykęs į Peru, be abejonės, neaplenkė vieno iš Septynių pasaulio stebuklų - 5 amžiuje statyto inkų miesto Maču Pikču.

Prieš dvi dienas buvo pristatytas ir naujas vaizod įrašas - šį kartą iš Indijos.

"Indija nuostabi ir ten praleidau daug įdomių potyrių. Žinoma, neįmanoma neišskirti Tadž Mahalo. Ir rikšų, - juokėsi Ryan. - Prieš išvykstant brolis man padovanojo marškinėlisu su užrašu "Ne - rikšoms!" Tačiau nuvykęs apstulbau. Jos - visur, kur tik apsidairysi, ten rikšos".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dar vienas R.Doyle etapas - Jordanija, kurioje taip pat netrūko įspūdingų akimirkų ir vaizdų. Ryan savo triukus atliko ir dykumoje, ir prie garsioje Petroje.

Laisvasis bėgimas yra labai panašus į šiek tiek anksčiau pasaulyje žinomą ir išgarsėjusį parkūrą.

Tačiau šios ekstremalios sporto šakos turi ir skirtumų.

Parkūras, kurį 1987 metais išrado prancūzai David Belle ir Sébastien Foucan, yra bėgimas, įveikiant kliūtis nuo taško A iki taško B.

Laisvasis bėgimas neturi taško A ir taško B, jis neturi ribų ir kraštų. Tai tarsi savo kelio ir vidinio "aš" ieškojimas.

Parkūras yra praktiškesnis, kliūčių įveikimas nuo taško A iki taško B, iki pagrindinio tikslo. Laisvasis bėgimas siekia įspūdžio, estetikos ir grožio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų