REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Rugpjūčio 28 d. (antradienį) Susisiekimo ministerija pristatė priemonių, skirtų užtikrinti jauniausių eismo dalyvių saugumą, rinkinį. Susisiekimo ministerija tradiciškai kvietė mokyklinio amžiaus vaikų tėvus pasistengti, kad atžalos saugiau eitų į mokyklą ir aprūpinti juos visomis galimomis eismo saugumo priemonėmis. Kartu su Lietuvos automobilių kelių direkcija taip pat buvo išleistas Saugaus pirmoko pasas. Anot susisiekimo ministerijos atstovų, taip norima padėti mažiesiems eismo dalyviams jaustis saugesniems kelyje.

REKLAMA
REKLAMA

Eligijus Masiulis (nuotr. Fotodiena.lt/Dmitrijaus Radlinsko)Eligijus Masiulis (nuotr. Fotodiena.lt/Dmitrijaus Radlinsko)

Kaip spaudos konferencijos pradžioje pažymėjo susisiekimo ministras, Eligijus Masiulis, nors eismo saugumo situacija gerėja, vis dar nepavyksta išvengti atvejų, kuomet keliuose žūva vaikai. Remiantis statistiniais duomenimis, šiais metais keliuose jau žuvo 10 vaikų, dar 216 buvo sužeisti. „Tėvai turi pasirūpinti ne tik mokymo, bet ir saugaus eismo priemonėmis. Jos reikalingos tam, kad vaikas saugiai grįžtų namo.

REKLAMA

Siūlome atkreipti dėmesį ir į drabužius, dabar galima įsigyti drabužių, kurie būtų ryškūs, bet kartu labai madingi“, – sakė E. Masiulis.

Saugaus pirmoko pasas (nuotr. Fotodiena.lt/Dmitrijaus Radlinsko)Saugaus pirmoko pasas (nuotr. Fotodiena.lt/Dmitrijaus Radlinsko)

Saugaus pirmoko pasų buvo išspausdinta 30 tūkst., t.y. tiek, kiek vaikų šiais metais pradės lankyti mokyklas, taigi juos gaus kiekvienas naujas moksleivis. Jame vaikai galės rasti ne tik pagrindinius kelio ženklus, bet ir galimybę patiems nusipiešti kelią į mokyklą, sužinoti, kaip gatvėje privalo elgtis pėsčiasis, kaip taisyklingai užsisegti atšvaitą. Taip pat būsimieji pirmokai turės galimybę patikrinti ir tėvelių žinias apie eismo saugumą. „Tikimės, kad šis pasas bus ne tik suvenyras šia ypatinga proga, bet taps ir mokymosi priemone“, – vylėsi E. Masiulis.

REKLAMA
REKLAMA

Anot susisiekimo ministerijos atstovų, mokslo metų pradžia – gera proga vėl priminti vaikui kelių eismo taisykle ir kartu su juo nueiti iki mokyklos, atkreipti dėmesį į tai, kur ir kaip reikia pereiti gatvę. Galbūt ne visi pirmokai sugebės perskaityti, kas parašyta pasuose, tačiau net ir paties mažiausiems turėtų praversti nupieštas kelio į mokyklą planelis. Ministerija didelį dėmesį skirs ir eismo saugumo priemonių viešinimui. Artimiausiu metu startuos trys skirtingos programos, orientuotos skirtingoms moksleivių amžiaus grupėms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moksleiviai apsirūpinę atšvaitais (nuotr. Fotodiena.lt/Dmitrijaus Radlinsko)Moksleiviai apsirūpinę atšvaitais (nuotr. Fotodiena.lt/Dmitrijaus Radlinsko)

Svarbiausias patarimas mokant vaikus apie eismo saugumą, anot E. Masiulio, yra patiems tėveliams rodyti pavyzdį. Anot ministro, dinamiško gyvenimo ritmo įtraukti suaugę pamiršta apie tai, kad dėmesys reikalingas ir mažiesiems.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų