• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Londono olimpinės žaidynės bemaž rimčiausiu išbandymu tapo musulmonų valstybėms, kurios į šias žaidynes atsiuntė bent po vieną moterį. Tačiau šį organizatorių pasiekimą kiek apkartino ne vieną mėnesį trukę ginčai dėl sportininkių aprangos. Papildomu išbandymu praktikuojantiems musulmonams tapo ir tai, kad varžybos pirmą kartą per 32 metus sutampa su ramadano mėnesiu, per kurį tikintieji privalo nieko nevalgyti ir negerti nuo aušros iki saulėlydžio rašo washingtonpost.com.

REKLAMA
REKLAMA

 

Maziah Mahusin (nuotr. SCANPIX)Maziah Mahusin (nuotr. SCANPIX)

 

Saudo Arabija, Kataras ir Brunėjus – trys islamo šalys, leidusios varžytis savo pilietėms olimpinėse žaidynėse pirmą kartą istorijoje. Jos buvo paskutinės, kurios iki šiol neįsileido į savo delegacijas moterų.

REKLAMA

 

Sarah Attar (nuotr. SCANPIX)Sarah Attar (nuotr. SCANPIX)

 

Brunėjų atstovavo net trys moterys bėgikė Maziah Mahusin, Saudo Arabiją – dziudo imtynininkė Wojdan Shaherkani ir bėgikė Sarah Attar. Pastaroji sportininkė džiaugėsi suteikta galimybe: „Tai didžiulis įkvėpimas dalyvauti olimpinėse žaidynėse ir būti viena iš pirmųjų moterų iš Saudo Arabijos. Tikiuosi, kad tai bus paskatinimas moterims šalyje įsitraukti į sportą.“

 Wojdan Shaherkani (nuotr. SCANPIX) Wojdan Shaherkani (nuotr. SCANPIX)

25-erių metų iranietė Neda Shahsavari pirmoji Irano atstovė stalo teniso varžybose. Pati sportininkė prisipažino, kad startas Londone buvo didžiausias iššūkis jos gyvenime.

REKLAMA
REKLAMA

Neda Shahsavari (nuotr. SCANPIX)Neda Shahsavari (nuotr. SCANPIX)

Bahya Mansour Al Hamad neslėpė emocijų pasirodžiusi 10 metrų šaudymo rungtyje. Maža jauna moteris veidą apsigobusi juoda skara šnabždėjo, o jai iš akių liejosi ašaros kalbant apie dalyvavimą Londono olimpinėse žaidynėse. „Taip. Tai mano svajonės išsipildymas.“ – prisipažino musulmonė.

Bahya Mansour al-Hamad (nuotr. SCANPIX)Bahya Mansour al-Hamad (nuotr. SCANPIX)

Kataras, kuris išreiškė norą surengti olimpines žaidynes, be Al Hamad taip pat į Londoną atsivežė plaukikę Nadą Mohammed WS Arakji, sprinterę Noorą Hussain Al-Malki ir stalo teniso žaidėją Aia Mohamed.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 Noora Hussain Al-Malki (nuotr. SCANPIX) Noora Hussain Al-Malki (nuotr. SCANPIX)

Šaulės Bahya'os Mansour Al Hamad varžovės taip pat suprato, koks svarbus jai dalyvavimas olimpinėse žaidynėse. „Galbūt delegacijos vadovams atsivers akys ir jie pradės tikėti. Vyrai turi jėgos, bet moterys yra ištvermingos.“ – sakė į Londoną 8 mėnesį nėščia atvykusi Nur Suryani Mohd Taibi iš Malaizijos.

Nur Suryani Mohd Taibi (nuotr. SCANPIX)Nur Suryani Mohd Taibi (nuotr. SCANPIX)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų