REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Antrus metus iš eilės Lietuvos futbolo federacijos U-17 taurė lieka mūsų šalyje. Sekmadienį Palangoje vykusiame tradicinio turnyro finale Nacionalinės futbolo akademijos auklėtinių pagrindu sudaryta Lietuvos jaunių (gimę 1996 m. ir jaunesni žaidėjai) rinktinė 1:0 įveikė Azerbaidžano bendraamžius. Pergalingą įvartį lietuviams 34 minutę pelnė vilnietis Arturas Skuratovičius.

REKLAMA
REKLAMA

Pavyko įgyvendinti planus

Lietuviai kelyje į finalą įveikė Gruzijos ir Šlėzvigo-Holšteino (Vokietijos regionas su 2,8 mln. gyventojų) komandas, o Azerbaidžano atstovai įveikė Latvijos ekipą ir sužaidė lygiosiomis su baltarusiais.

REKLAMA

Pirmajame kėlinyje lietuviai stengėsi žaisti pozicinį žaidimą, o Azerbaidžano komanda rengti pavojingas kontratakas. Vis tik įvartį po greito išpuolio pelnė mūsiškiai - A.Skuratovičius pabėgo nuo gynėjų ir vienas prieš vieną smūgiavo tiksliai. Antrajame kėlinyje varžovams nebepavyko rimčiau pasipriešinti ir Lietuvos rinktinė iškovojo užtikrintą pergalę 1:0.

„Finale pavyko įgyvendinti savo planą. Vaikinai turėjo užduotį spausti varžovus nuo pat pirmųjų susitikimo minučių. Žinojome, jog varžovai gali žaisti technišką futbolą. Stengėmės jiems to neleisti ir sulaukti savo progos. Buvo ypač svarbu pelnyti įvartį iki pertraukos ir mums tai pavyko. Pirmajame kėlinyje Azerbaidžano komanda dar sukūrė progų įmušti, o po pertraukos jau mes kontroliavome žaidimą", - LFF.lt sakė rinktinės vyriausiasis treneris Vytautas Vaškūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Pergales lemia kovotojų mentalitetas

Tai buvo jau šeštoji iš eilės šios U-17 rinktinės pergalė (su įvarčiu santykiu 13:2). Be šio turnyro V.Vaškūno auklėtiniai tris kartus laimėjo birželio pabaigoje Latvijoje vykusiose Baltijos taurės varžybose. Dar kelis varžovus pavyko įveikti pavasarį „Kaspijos„ taurės turnyre Baku ir „UEFA Development“ turnyre Vilniuje.

V.Vaškūnas džiaugėsi, jog pavyko suburti rinktinę, kuri demonstruoją stiprią komandinę dvasią ir kovotojų mentalitetą. „Daug ką pasako tai, kad laimėjome 8 iš 10 paskutinių rungtynių. Be visų rinktinės narių atsidavimo to nebūtume pasiekę", - teigė treneris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, pagrindus pergalei padėjo geras pasiruošimas: „Esame dėkingi LFF už suteiktą galimybę išvykti į treniruočių stovyklą Lenkijoje. Ruoštis padėjo Nacionalinės futbolo akademijos treneriai, psichologas Sikstas Ridzevičius."

Rungtyniavo kaip tikra komanda

Geriausiu LFF U-17 taurės turnyro vartininku išrinktas Edvinas Gertmonas, o geriausiu saugu - Tomas Dombrauskis. „Rungtyniavome kaip tikra komanda, vieni kitiems padėdami. Kitaip nebūtume laimėję šio turnyro. Praėjusiais metais nugalėjau su vyresne rinktine. Tada buvo sunkiau. Manau, kad šiemet pademonstravome geresnį ir labiau komandinį žaidimą", - teigė T.Dombrauskis.

REKLAMA

Trečiąją vietą turnyre iškovojo Latvijos futbolininkai, kurie 2:1 nugalėjo Šlėzvigo-Holšteino ekipą, o penktąją užėmė 4:1 gruzinus įveikę baltarusiai.

Lietuvos U-17 rinktinei šis turnyras buvo vienas iš paskutinių pasiruošimo etapų prieš UEFA U-17 atrankos turnyrą. Spalio 23-28 dienomis mūsiškiai Belgijoje susitiks su vietos bendraamžiais ir Olandijos bei Latvijos rinktinėmis.

Rungtynių statistika:

Lietuva U-17 - Azerbaidžanas U-17 1:0 (1:0)

Teisėjas - V. Vasiliauskas (Telšiai)

Įvartis: 34 min. Artur Skuratovič (Lietuva)

Įspėti: 33 min. Skirmantas Rakauskas, 80+1 min. Rimvydas Sadauskas (Lietuva); 80+1 min. Huramin Muradbeyli (Azerbaidžanas)

REKLAMA

Lietuva U-17: Edvinas Gertmonas, Benas Spietinis, Ernestas Pečiulis, Laimonas Jurevičius, Lukas Pupšys (51 min. Rimvydas Sadauskas), Tomas Dombrauskis, Domantas Šimkus (55 min. Mantas Jakutavičius), Skirmantas Rakauskas, Donatas Šėgžda (58 min. Aldas Korsakas), Tomas Keršulis (45 min. Ainas Bareikis (74 min. Daniel Romanovskij)), Artur Skuratovič (54 min. Martynas Zaleckis). Atsarginis: Karolis Pūras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų