• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį Venesuelos naftos perdirbimo įmonėje nugriaudėjusio sprogimo aukų skaičius išaugo iki 39. Dėl katastrofos buvo sustabdyta įmonės darbas.

REKLAMA
REKLAMA

Energetikos ministras Rafaelis Ramiresas (Rafael Ramirez) teigė, kad gamybos cechai nebuvo apgadinti, todėl neketinama sustabdyti naftos eksporto. Panašu, kad incidentas turės mažai įtakos naftos kainai.

REKLAMA

Naftos terminale sprogus dujoms užsidegė du rezervuarai su nafta. Sprogimas buvo toks galingas, kad apgadino ne tik įmonės objektus, bet ir šalia esančius pastatus, tarp jų - Nacionalinės gvardijos pastatą ir gyvenamuosius namus.

Sprogimą sukėlė dujų nuotėkis. Dauguma žuvusiųjų - Nacionalinės gvardijos nariai, kurie saugojo 645 tūkst. barelių naftos per parą perdirbančią įmonę, sakė R. Ramiresas ir pridūrė, kad ugnis kontroliuojama.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnų pranešimais, žuvo 18 karių ir 15 civilių, šešių aukų palaikų tapatybės dar nenustatytos. Tarp žuvusiųjų yra dešimties metų vaikas.

Anot energetikos ministro, darbai įmonėje bus pradėti vėliausiai po dviejų dienų.

Nelaimė įvyko šeštadienį anksti ryte didžiausios šalyje naftos įmonės „Paraguana Refining Center“ teritorijoje. Įmonė įsikūrusi Paragvanos pusiasalyje netoli Amuajaus uosto. Tai didžiausias naftos perdirbimo kompleksas Venesueloje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų