REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos apeliacinis teismas atmetė kailių salono „Nijolė“ savininkės skundą, kuriuo ji prašo atnaujinti baudžiamosios bylos, kurioje N. Veličkienė kaltinama svetimo turto iššvaistymu.

REKLAMA
REKLAMA

Nutarta, jog pateikti nauji faktiniai duomenys nėra žymūs. Be to, pažymėta, jog dėl verslininkės veiksmų Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo užsienio bendrovių atstovų dokumentų klastojimo.

REKLAMA

„Ikiteisminio tyrimo stadijoje apie veiką gali būti daromos tik preliminarios išvados ir tik teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, priimtame sprendime gali konstatuoti, kad baudžiamojo įstatymo uždrausta veika tikrai buvo padaryta. Nagrinėjamu atveju ikiteisminis tyrimas nėra baigtas ir nėra nustatyta jokių aplinkybių, kurios būtų iš esmės skirtingos, nuo tų, kurios buvo žinomos bylos nagrinėjimo iš esmės metu“, - rašoma teismo nutartyje.

REKLAMA
REKLAMA

Teismas pažymėjo, jog  bylos nagrinėjimo negalima atnaujinti ir tik dėl to, jog N. Veličkienė ikiteisminio tyrimo metu buvo pripažinta nukentėjusia.

Nurodyta, jog nukentėjusiojo statuso suteikimas asmeniui ikiteisminio tyrimo metu nereiškia, kad nusikalstama veika jam iš tikrųjų padaryta fizinė, turtinė ar moralinė žala, kadangi faktą, ar nusikalstama veika buvo padaryta, nustato teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą.

N. Veličkienė skunde prašo atnaujinti procesą byloje, kurioje įsiteisėjusiu sprendimu teismas iš N. Veličkienės ir jos bendrovės solidariai „Compagnie Industrielle de Pelleteries C.A.“ yra priteisęs 445 tūkst. JAV dolerių skolos bei 76 tūkst. JAV dolerių - palūkanų. Kol bus padengtas įsiskolinimas, bus skaičiuojamos palūkanos.

Bendrovei „Mayer &Cie  AG“ teismas priteisė 4 milijonus 778 tūkstančius JAV dolerių skolos bei 600 tūkstančių JAV dolerių palūkanų.

N. Veličkienė teismui aiškino, kad užsienio bendrovės už prekes sąskaitas išrašė atgaline data, todėl, anot moters, jos yra suklastotos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų