• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jūsų verslas niekada nesuklestės, jeigu švaistysite pinigus. Netgi patys sėkmingiausi verslininkai skaičiuoja kiekvieną centą ne tik savo verslo pradžioje, kai kurie jų tai daro iki šiol. Entrepreuner.com dalijasi keleto multimilijonierių patarimais, kaip galima sutaupyti ir padėti verslui atsistoti ant kojų.

REKLAMA
REKLAMA

1. Išnaudokite kortelėje besikaupiančias nuolaidas.

Verslininkas, reklamos specialistas Rickas Cesari, ko gero, labiausiai išgarsėjo po to, kai surengė reklamos kompaniją visame pasaulyje perkamiems namuose naudojamiems griliams, pavadintiems garsaus boksininko Georgo Formano vardu. R. Cesari, įkūręs įmonę „Cesari Direct“, entrepreuner.com teigė sumaniai išnaudojantis kortelėse besikaupiančias nuolaidas, jomis įsigydamas įvairius bilietus į renginius, arba nuolaidomis leisdamas pasinaudoti savo darbuotojams.

REKLAMA

2. Nepirkite prabangių baldų

„Nepirkau jokių naujų baldų savo biurui šešerius metus po to, kai  pradėjau verslą“, - prisimena keliones ir įvairias pramogas siūlančios kompanijos „Entertainment Benefits Group“ generalinis direktorius Brettas D. Reizenas. Jis siūlo biuro įsirengimui baldų pasiieškoti  naudotų baldų parduotuvėse arba pasidomėti baldų nuoma, kuri ypač naudinga tiems atvejams, kai baldų reikia tik kaip reprezentacijos susitinkant su klientais ir pan.

REKLAMA
REKLAMA

3. Sumažinkite siuntų išlaidas

Internetinę sodo reikmenų parduotuvę „Growers House“ valdantis Nate Liptonas entrepreuner.com pasakojo per pirmus devynis įmonės įsteigimo mėnesius siuntų išlaidoms išleidęs tik 300 dolerių. Tuo pačiu metu jo įmonė sugebėjo gauti 2 mln. dolerių pajamų. Aiškindamas, kaip jam pavyko sutaupyti siuntoms skiriamas išlaidas, N. Liptonas teigė, kad dalį siuntų dėžių kompanija  naudodavo po kelis sykius. Kaip pastebi entrepreuner.com, jeigu siunčiate siuntas per JAV pašto skyrių, jie siūlo nemokamas dėžes ir laiškų vokus. Kompanijoms taikomos nuolaidos įsigyjant didelius siuntų dėžių kiekius, kas taip pat padeda sutaupyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4. Būkite kūrybingi išnaudodami biuro erdvę

Kai kurios kompanijos, taupydamos išlaidas biuro patalpų nuomai, sutinka jomis pasidalinti su kolegomis. Tokiu keliu nusprendė pasukti ne viena JAV kompanija, pavyzdžiui, kompanija „HubSpot“ tol, kol neišaugo iki 100 darbuotojų, buvo įpratusi dalintis konferencijų sale, kavos aparatu virtuvėje, administracine erdve ir netgi ta pačia telefonine sistema su gretimais dirbančia kita kompanija. Savo erdve dalijosi ir kompanijos „LooseCubes“ bei „CityFeet“.

5. Pasinaudokite grupinių portalų teikiamomis nuolaidomis

Maisto papildų kompanijos „Gaspari Nutrition“ įkūrėja Liz Gaspari pasakoja, kad jų bendrovė savo darbuotojams paskatinti nuolat naudojasi grupinių portalų, tokių kaip „Groupon“ ir „LivingSocial“ teikiamais pasiūlymais, pradedant nuolaidomis į biurą pristatomam maistui – baigiant kuponais, leidžiančiais su nuolaida įsigyti sporto klubo abonementą. Tai, anot L. Gaspatri, kompanijai leidžia sutaupyti šimtus dolerių. Tokie tinklapiai kaip „RapidBuyr “ ir  „Bizydeal“ gali būti vertingi toms kompanijoms, kurios nori pigiau įsigyti verslui reikalingos įrangos, pavyzdžiui, kompiuterių, taip pat darbuotojų kvalifikacijos kėlimo kursų.

REKLAMA

6. Visokeriopai apmokykite savo darbuotojus

Steigiant nuosavą verslą ne vieta „tai ne mano darbas“ požiūriui. „Sky Zone Indoor Trampoline Parks“ vadovas Jeffas Plattas po to, kai skyrė laiko savo darbuotojų apmokymams, kad jie turėtų įgūdžių atlikti pačias įvairiausias užduotis, jo kompanija sutaupė daugiau kaip 5 proc. darbo užmokesčio, kuris būtų atitekęs papilldomai samdomiems darbuotojams.

7. Atlikite savo tyrimus

Tam, kad pradedamas verslas turėtų savo auditoriją, atlikite savus skaičiavimus, ištirkite rajoną, kuriame įsikūrėte, jo populiaciją, žmonių įpročius ir kitas  smulkmenas, kurios gali daryti įtaką jūsų siūlomo produkto perkamumui. Vėliau, jau pradėję verslą ir turėdami šiuos duomenis, jūs sutaupysite nemažai pinigų rinkos tyrimams. Tokiu keliu teigė žengęs „Retro Fitness“ įkūrėjas Ericas Casaburi, pats prieš atidarydamas sporto klubą atlikęs tyrimą ir ištyręs vietovę, kurioje norėjo įkurti savo verslą. Jis stebėjo žmonių srautus, sėdėdamas parke skaičiavo pravažiuojančius automobilius ir pan.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų