REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prancūzijos užsienio reikalų ministras Lorenas Fabiusas (Laurent Fabius) drastiškais žodžiais pareikalavo nuversti Sirijos vadovybę. „Sirijos režimas turi būti sutriuškintas ir beje - gretai“, - pareiškė jis lankydamasis pabėgėlių stovykloje Turkijoje pasienyje su Sirija, praneša agentūra AFP.

REKLAMA
REKLAMA

Po „sukrečiančių“ pabėgėlių pasakojimų ministras teigė priėjęs prie išvados, kad Sirijos prezidentas Bašaras al Asadas (Bashar al Assad) „nenusipelnė vaikščioti žeme“. Jis pabrėžė suprantąs savo žodžių griežtumą.

REKLAMA

L. Fabiusas kaltino B. al Asadą „naikinant“ savo tautą. Prieš Tai Prancūzijos diplomatijos vadovas lankėsi Libano sostinėje Beirute, kur pareiškė turįs informacijos, kad Sirijoje bus daugiau „sensacingų perbėgimų“. L. Fabiusas atkreipė dėmesį į buvusį premjerą Rijadą Hidžabą (Riad Hidjab) ir buvusį generolą Munafą Tlasą (Munaf Tlass), kurie praėjusiomis savaitėmis atsuko nugarą B. al Asadui. Ryšius su prezidentu nutraukė ir daug diplomatų bei deputatų.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai rodo, kad įvairiausi žmonės nusprendė, kad režimas turi žlugti“, - kalbėjo L. Fabiusas. Jie esą suprato, kad B. al Asado vadovybė šiuo metu žudo savo tautą.

Kruvinas konfliktas Sirijoje tęsiasi jau pusantrų metų. Į Turkiją, kuri turi ilgą sieną su Sirija, iki šiol atvyko beveik 70 000 pabėgėlių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų