REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tūkstančiai Elvio Preslio (Elvis Presley) gerbėjų renkasi į Memfį JAV Tenesio valstijoje minėti 35-ųjų rokenrolo karaliaus mirties metinių, praneša agentūra AFP.

REKLAMA
REKLAMA

Per devynias dienas truksiančią Elvio savaitę, organizatorių duomenimis, laukiama rekordinio lankytojų skaičiaus iš viso pasaulio. Naktį į ketvirtadienį gerbėjai ketina budėti prie E. Preslio namo Greislande vartų ir deginti žvakutes.

REKLAMA

Minėjimo kulminacija bus ketvirtadienį rengiamas koncertas, kuriame dalyvaus likę gyvi atlikėjo grupės nariai, taip pat buvusi jo žmona Priscila (Priscilla) ir duktė Liza Mari (Lisa Marie). Elvio savaitės programoje numatytas ir jo antrininkų konkursas.

Jau surengtas aukcionas, kuriame parduoti E. Preslį primenantys daiktai. Kurioziškiausias daiktas buvo tuščias antibiotikų buteliukas - šie vaistai atlikėjui buvo išrašyti 1974 metais. Vienas gerbėjas už buteliuką nepagailėjo 5 500 dolerių (4 455 eurų). Už 22 5000 dolerių parduoti specialiai rokenrolo karaliui Vokietijoje pagaminti akiniai nuo saulės geltonais stiklais. Revolveris, iš kurio E. Preslis mokėsi šaudyti, parduotas už 13 750 dolerių.

E. Preslis mirė savo viloje Greislande 1977 metų rugpjūčio 16-ąją sutrikus širdies veiklai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų