REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus teismas antradienį nusprendė kreiptis į Minską su teisinės pagalbos prašymu.

Teisėjas viliasi, kad pareigūnai suras ir apklaus, įtariama, nesąžiningą Lietuvos pasienietį demaskuoti padėjusį tolimųjų reisų vairuotoją, rašo delfi.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Išsiųsti teisinės pagalbos prašymą Baltarusijos teisėsaugininkams nusprendė Vilniaus rajono apylinkės teismo teisėjas Tadeušas Volkovskis, nagrinėjantis Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pasieniečio Kęstučio Stankūno baudžiamąją bylą.

REKLAMA

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad praėjusių metų pavasarį Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje baltarusis Aleksandras M. pasieniečiui galimai davė 10 JAV dolerių. Pinigus tolimųjų reisų vairuotojas buvo įdėjęs į pasą, kurį K. Stankūnas paėmė patikrinimui. Atgavęs dokumentą vairuotojas pinigų neberado.

Vairuotojas teigė, kad pinigus buvo priverstas duoti, nes kitaip pareigūnai eilėje laukiančias transporto priemones pastato į šoną ir vilkina patikrinimą. Per pasienio postą praleistas Baltarusijos pilietis apie duotus pinigus iš karto telefonu pranešė Lietuvos pareigūnams .  Pasitikėjimo telefonu paskambinęs Aleksandras M. taip pat padiktavo kupiūros, kurią davė pasieniečiui, numerius.

REKLAMA
REKLAMA

Su korupcija kovojantys pasienio pareigūnai netrukus atvyko į postą – nors K. Stankūnas neigė paėmęs pinigus, tačiau tarnybinėse patalpose, kuriose buvo surastas pasienietis, pareigūnai rado baltarusio perduotus 10 JAV dolerių.Vėliau Aleksandras M. patvirtino, kad pinigus buvo įdėjęs į pasą, o jį jau be pinigų atidavė K. Stankūnas. Po šio įvykio Baltarusijos pilietis dar ne kartą kirto Lietuvos ir Baltarusijos sieną, tačiau vėliau nusprendė postą, kuriame padėjo demaskuoti galimai nesąžiningą pareigūną, nusprendė aplenkti – esą kiti pasieniečiai jam apsunkindavo pravažiavimą. Piktnaudžiavimu įtartas K. Stankūnas taip pat buvo perkeltas į kitą postą.

. Kadangi vairuotojas tyrimo pradžioje nebuvo apklaustas pas ikiteisminio tyrimo teisėją, bylą nagrinėjantis Vilniaus rajono apylinkės teismas nutarė prašyti Baltarusijos teisėsaugininkų pagalbos.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų