REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nepaisant to, kad palyginus su ankstesnėmis kartomis esame žymiai atviresni įvairiems sekso klausimams, anksti pradedame jį praktikuoti, esame išradingesni ir neribojame savęs rinkdamiesi partnerius, pasirodo, mums dar nepavyko atsikratyti visų su seksu susijusių tabu.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimai rodo, kad daugelis suaugusiųjų kažkuriuo gyvenimo etape patyrė sunkumų, mėgindami įgyvendinti savo seksualinius troškimus. Garsus JAV seksologas Williamas Howellas Mastersas (1915–2001) teigė, kad iki 50% amerikiečių, vienišų arba vedusių, tam tikru momentu susidūrė su seksualinėmis problemomis.

REKLAMA

Dėl religinių, istorinių ir kultūrinių priežasčių žmogaus seksualinę pusę pradėta daugiau tyrinėti tik 20-ame amžiuje. Mokslo šaka seksologija dar net neturi 100 metų istorijos. Kita vertus, pasiekta jau nemažai: štai kad ir šiuolaikiškai mąstančių JAV seksologų taikoma efektyvi gydymo sistema, kurios metu naudojamasi vadinamaisiais sekso surogatais - specialiai apmokytais sekso partneriais, vyrais ir moterimis, turinčiais medicinos darbuotojų išsilavinimą. Priklausomai nuo paciento problemos pobūdžio ir poreikio, gydytojas suranda jam „surogatinį partnerį“ duomenų bazėje, o tokie lytiniai santykiai anglų kalba yra vadinami „body awareness exercises“ (liet. „kūno jautrumo vystymo pratimai“). Tokie specialistai moko moteris, kaip pasiekti orgazmą, o vyrams padeda valdyti ejakuliacijos laiką.

Tiesa, ne visi seksologai naudojasi sekso surogatų paslaugomis – nes po kurio laiko jų pacientai pradeda prisirišti prie pastarųjų. Be to, kai kuriose JAV valstijose surogatų panaudojimas yra laikomas neteisėtu, nes labai primena prostituciją – iš esmės surogatai užsiima seksu už pinigus. Tuo tarpu prostituciją smerkianti JAV katalikų bažnyčia santūriai žiuri į profesinę surogatų veiklą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų