REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viešosios įstaigos „Tytuvėnų piligrimų centras“ 1,97 mln. litų vertės sutartis su statybos įmone „Irdaiva“ turi būti pripažinta niekine ir nutraukta, teigia Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT).

REKLAMA
REKLAMA

Tai konstatuota VPT vertinimo dėl Tytuvėnų švč. Mergelės Marijos Angelų Karalienės bažnyčios atstatymo darbų pirkimo išvadoje, kuri skelbiama VPT interneto svetainėje.

REKLAMA

Remiantis VPT išvada, konkurso sąlygose buvo numatyta, kad tiekėjas turėjo turėti pakankamas apyvartines lėšas sutartiniams įsipareigojimams įvykdyti - ne mažiau kaip 600 tūkst. litų, o reikalaujamas kvalifikaciją įrodantis dokumentas turėjo būti išduotas ne anksčiau nei skelbimo apie pirkimą paskelbimo dieną (birželio 1 d.). Tuo tarpu UAB „Irdaiva“ pateikė gegužės 21 d. finansinius duomenis ir taip pažeidė įstatymą.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, įmonė nepateikė reikalingų duomenų apie savo kvalifikaciją, pateikė netikslius duomenis apie jau anksčiau įvykdytus darbus.

„Tytuvėnų piligrimų centras“ nedelsdamas, bet ne vėliau kaip per 10 darbo dienų nuo rašto gavimo, VPT turi raštu informuoti apie perkančiosios organizacijos priimtus sprendimus dėl sutarties nutraukimo.

„Tytuvėnų piligrimų centras“ sutartį su UAB „Irdaiva“ pasirašė birželio 19-ąją. Bendrovė buvo vienintelė konkurso dalyvė.

ELTA primena, kad Tytuvėnų švč. Mergelės Marijos Angelų Karalienės bažnyčioje ir Bernardinų vienuolyno ansamblyje šių metų sausio 26 dieną kilo didžiulis gaisras, ugnis padarė milžinišką žalą. Išdegė apie tūkstantį kvadratinių metrų vienuolyno stogo, apanglėjo jo konstrukcijos, sudegė bažnytinio paveldo muziejus ir dalis jame buvusių eksponatų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų