REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Norvegijos politikai ir laikraščių redaktoriai pirmadienio vakarą gavo laišką, kurį pasirašė Tamplierių ordino vado pavaduotojas. Jame grasinama ir reikalaujama paleisti terorizmu kaltinamą Andersą Breiviką, praneša televizijos kompanija NRK.

REKLAMA
REKLAMA

Laišką gavo Norvegijos parlamento deputatai ir visos šalies didžiausių laikraščių redaktoriai iškart po to, kai nepriklausoma komisija, tyrusi praėjusių metų liepos 22 dienos teroro aktą, pateikė savo ataskaitą apie tragedijos priežastis.

REKLAMA

Jeigu reikalavimai nebus įvykdyti, autorius grasina sunaikinti šalies „visuomenės viršūnes“.

Anksčiau A. Breivikas skelbė priklausąs slaptai Riterių tamplierių organizacijai ir teigė, kad yra keletas jos kuopelių, kurios kovoja su multikultūralizmu. Psichiatrai tuomet šį tvirtinimą palaikė nepakaltinamo žmogaus kliedesiais, o prokurorai teisme paneigė, kad teisiamasis priklauso tokiai organizacijai.

A. Breivikas pernai liepos 22 dieną susprogdino bombą Norvegijos sostinės vyriausybiniame kvartale, per incidentą žuvo aštuoni žmonės. Vėliau jis nušovė 69 žmones Norvegijos darbo partijos jaunimo stovykloje Utojos saloje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų