REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apie mobiliųjų prietaisų bevielio įkrovimo technologijas kalbama jau senokai, tačiau atrodo, kad korporacija „Intel“ bus pirmoji, pasiūliusi šią naujovę masiniam vartojimui.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, šią funkciją jau turi ir „Sharp“  bei „NTT Docomo“ kai kurie išmaniųjų telefonų modeliai, tačiau, kaip ir daugeliui naujovių, jiems plačiau prigyti neleidžia aukšta kaina.

REKLAMA

Pranešama, kad „Intel“ technologiją jau patvirtino „Wireless Power Consortium“, o tai reiškia, kad ji turi visas galimybes tapti standartine, taigi ir masine.

„Intel“ planuoja įdiegti specialią programinę įrangą bei siųstuvą į „Ultrabook“ serijos nešiojamuosius kompiuterius, turinčius „Intel“ procesorius, taip tuo pačiu mėgindama paskatinti jų pardavimus. Tuomet pakaks netoliese padėti išmanųjį telefoną, taip pat su „Intel“ procesoriumi bei imtuvu, ir jis pradės krautis energiją, radijo bangomis siunčiamą iš kompiuterio. „Intel“ teigimu, energijos perdavimas bus pakankami efektyvus ir neapkraus kompiuterio akumuliatoriaus, o telefoną bus galima padėti bet kokioje vietoje.  Vėlgi, išmaniųjų telefonų gamintojams tai būtų paskata plačiau naudoti „Intel“ procesorius.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau gali nutikti, kad „Samsung“ sugebės aplenkti „Intel“ – buvo laukiama, kad jau birželį ši korporacija išleis telefoną su bevieliu krautuvu, veikiančiu magnetinės indukcijos principu, tačiau dėl iškilusių technologinių problemų šio gaminio išleidimas buvo atidėtas, mažiausiai iki 2012 metų pabaigos.

Tačiau ir „Intel“ labai neskuba – jų bevielis „Ultrabook“ ir išmaniojo telefono tandemas greičiausiai pasirodys tik antroje 2013 metų pusėje, ir tik keliuose modeliuose. O ar vartotojai įvertins tai, kad reikės vienu laidu mažiau, parodys laikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų