REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Pirmadienį Vilniaus Rotušės aikštėje vyko iš Londono parvykusių penkiakovininkės Lauros Asadauskaitės, kanojininko Jevgenijaus Šuklino, imtynininko Aleksandro Kazakevičiaus, boksininko Evaldo Petrausko sutikimas ir visų olimpiečių pagerbimas.

REKLAMA
REKLAMA

(Papildyta 23.26) Sutikimo ceremoniją vainikavo fejerverkai.

(Papildyta 22.51) Pagaliau atvažiavo ir mūsų medalininkai. Jų pasveikinti atvyko prezidentė D. Grybauskaitė.

REKLAMA

Prie medalininkų prisijungė R. Meilutytė.

(Papildyta 22.29) Oficialiai pagerbti olimpiečiai ir treneriai. Atletų pavardes ir gimtieji miestai įvardinti skambant ovacijoms.

(Papildyta 22.20) Olimpiečiai jau atvyko į Rotušės aikštę. Juos sveikina gerbėjai.

(Papildyta 22.03) Rotušės aikštėje kalbėjęs sporto entuziastas ir žurnalistas V. Radzevičius teigė, kad reikia įžvelgti šviesias gyvenimo puses ir per daug nepriekaištauti dėl nepasisekusių rungčių. Jis priminė tarpukario Lietuvos istoriją, kuomet mūsų olimpiečiai stokojo materialinio aprūpinimo, tačiau turėjo labai tvirtą norą atstovauti gimtinę.

REKLAMA
REKLAMA

(Papildyta 21.46) Daug paprastų žmonių ir oficialių atstovų iš Visagino atvyko į sostinę palaikyti J. Šuklino. Tuo tarpu jis pats sakė, kad jam maloni staigmena matyti daug draugų, atvykusių iš gimtojo miesto.

(Papildyta 21.31) Boksininkas E. Petrauskas buvo žadėjęs, kad medalį pirmiausiai parodys savo gimtojo krašto gyventojams. Jis taip pat sakė, kad norėtų, jog jo dukra ateityje taip pat dalyvautų žaidynėse.

Tiesa, jo manymu, boksas moterims tikrai netinka, todėl norėtų, kad atžala pasirinktų kitą sritį.

Boksininkas pasakojo, kad nori pailsėti ir rudenį kibti į mokslus Vilniaus Edukologijos universitete.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

(Papildyta 21.23) Lietuvos atletai jau lipa iš lėktuvo sostinės oro uoste. Juos sutinka artimieji bei gerbėjai. L. Asadauskaitė ant rankų laiko dukrą. Sportininkė sakė labai pasiilgusi šeimos ir pakartojo, kad auksą dedikuoja savo atžalai.

D. Gudzinevičiūtė teigė, kad spėjo pailsėti po olimpinių žaidynių.

Kiti atletai taip pat pasakojo spėję atsigauti ir džiaugėsi, kad Lietuvai žaidynės buvo išties geros.

(Papildyta 21.07) Rotušės aikštėje jau renkasi žmonės. Žmonės džiaugiasi geru lietuvių pasirodymu. Kalbinami pašnekovai teigė, kad palaikė savo favoritus.

REKLAMA

Renginyje planuoja dalyvauti ir Rūta Meilutytė.

Renginio, kurį tiesiogiai iš Rotušės transliuos Lietuvos televizija, pradžia - 21.45.

Iš viso Lietuvos rinktinė iš Olimpiados grįžo su penkiais medaliais – dviem aukso, vienu sidabro ir dviem  bronzos. Aukso medalius iškovojo plaukikė Rūta Meilutytė ir penkiakovininkė Laura Asadauskaitė, sidabrą – kanojininkas Jevgenijus Šuklinas, bronzą – imtynininkas Aleksandras Kazakevičius ir boksininkas Evaldas Petrauskas.

Lietuva pagal medalių skaičių tarp 205 šalių užėmė 34-ąją vietą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų