REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį Kauno apygardos teismas paskelbė nuosprendį Elektrėnų gyventojui V. Č., kuriam buvo pateikti kaltinimai sukčiavimu, pasikėsinimu padaryti nusikalstamą veiką, turto pasisavinimu ir melagingu pranešimu apie nebūtą nusikaltimą.

REKLAMA
REKLAMA

Teismas V. Č. pripažino kaltu ir skyrė 3 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Ją turėtų atlikti pataisos namuose. Taip pat priteista 15 715 Lt turtinei žalai atlyginti.

REKLAMA

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dar gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Kaip teigiama Kauno apygardos teismo pranešime, V. Č. buvo teisiamas už tai, kad dirbdamas uždarosios akcinės bendrovės direktoriumi, būdamas materialiai atsakingas už jam patikėtą ir perduotą automobilį VW „Touareg“, 2011 m. Elektrėnuose už tyrimo metu nenustatytą atlygį pardavė minėtą automobilį ikiteisminio tyrimo metu nenustatytam asmeniui, taip gavęs turtinės naudos, pasisavino svetimą turtą ir padarė bendrovei didelę - 35 074,52 Lt – turtinę žalą.

REKLAMA
REKLAMA

Pardavęs mašiną, V. Č. nuvyko į Kauno Žaliakalnio policijos komisariatą, melagingai pranešė, kad Kaune, Savanorių pr., bendrovės automobilis buvo pavogtas. Be to, siekdamas už jį gauti draudimo išmoką, V. Č. davė žodinį nurodymą savo pavaduotojui apie vagystę pranešti automobilį apdraudusiai draudimo bendrovei ir paprašyti už jį 45 tūkst. litų draudimo išmokos.

Kaltinamasis dėl jam inkriminuotų veikų kaltu prisipažino, bet atsisakė nurodyti, kam ir už kiek pardavė bendrovei priklausantį automobilį.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų