• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Maniakas žagino ir žudė moteris, panašias į motiną

Rusijos Tolimuosiuose Rytuose, Užbaikalėje, areštuotas buvęs milicininkas, kuris per 20 metų išprievartavo ir nužudė 30 moterų.

Rusijos Tolimuosiuose Rytuose, Užbaikalėje, areštuotas buvęs milicininkas, kuris per 20 metų išprievartavo ir nužudė 30 moterų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išdavė „Niva“

Angarsko miesto sprendimu 48 metų įtariamasis Michailas P. suimtas. Jis yra jaunesnysis leitenantas, buvęs Angarsko milicijos budėtojo padėjėjas, į pensiją išėjęs 1998 metais.

REKLAMA

Surasti šį maniaką, kuris žudė ir prievartavo net 20 metų, padėjo DNR tyrimai. Jį sulaikė susiruošusį į Vladivostoką pirkti automobilio. Tardomas Michailas P. prisipažino žaginęs ir žudęs. Kaip pats sako, tai nustojęs daryti tik tada, kai tapęs impotentu.

Kol kas įtariamajam pateikti kaltinimai tik dėl trijų moterų išžaginimo ir nužudymo. Jos buvo nužudytos 1997 metų kovo, birželio ir gruodžio mėnesiais. Po to Angarsko, Usolsko ir Irkutsko rajonuose iki 2000 metų buvo panašiai nužudytos dar 26 moterys.

REKLAMA
REKLAMA

Kriminalistai, kurie tyrė šias bylas, žinojo, kad nusikaltėlis naudojasi automobiliu „Niva“, nes beveik prie visų nužudytų moterų buvo rasti tokios markės automobilių padangų pėdsakai. Todėl, vos tik atsirado galimybė tyrimui panaudoti DNR, iš 3500 „Nivų“ savininkų buvo paimti biologiniai pavyzdžiai ir atlikti tyrimai. Jie ir padėjo demaskuoti maniaką, kuris kėlė siaubą Angarsko moterims.

Skriaudė sūnų

Dauguma nužudytųjų – jaunos moterys. 25 – nuo 19 iki 28 metų, ir tik 5 kiek vyresnės – nuo 35 iki 40 metų. Beveik visos aukos nužudymo metu buvo išgėrusios. Tačiau tai nebuvo valkatos ar girtuoklės. Maniakas Michailas P. paprastai laukdavo merginų, kurios vėlų vakarą grįždavo iš restoranų ar barų. Kartais sekdavo tas, kurios kiek išgėrusios dar ateidavo į svaigalų parduotuves. Keletą kartą nusižiūrėjo tas moteris, kurios atėjo į miliciją, kai jas išgėrusias apiplėšė gatvėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Michailas P. rinkdavosi tas moteris, kurios jam buvo panašios į motiną. Psichiatrai sako, kad išgėrusios moterys jam primindavo motiną, kuri girta jį vaikystėje skriausdavo. Tik viena auka buvo visiškai blaivi. Ji buvo pasmaugta, bet neišžaginta. Jau negyvą maniakas ją dar subadė peiliu.

Nužudytų moterų kūnai buvo surasti aplink Angarską esančiuose miškuose arba kapinėse. Ekspertai nustatė, kad jos mirusios nuo sužalojimų. Tik trys moterys mirė sunkiai sužeistos ir atvežtos į ligonines.

„Angarsko maniakas“ Michailas P. žudydavo kirviu, peiliu, yla arba atsuktuvu. Aukoms padarydavo daugiau kaip po dešimt žaizdų, o vienai net išpjovė širdį.

REKLAMA

Tapo impotentu

Michailo P. aukų galėjo būti daugiau, nes jo taip niekas ir nesugavo. Žudyti ir prievartauti jis liovėsi pats. Kaip tardant prisipažino, jis užsikrėtė venerine liga ir bijojo eiti pas gydytojus, o gydėsi pats. Po kurio laiko pasijuto padariniai – tapo impotentu. „Nuo tada man dingo noras ir žaginti, ir žudyti“, – sakė Michailas P.

Tardytojai mano, kad maniakas turėjo ir bendrininką, nes vieną dieną Angarske buvo nužudytos dvi moterys. Pats Michailas P. to neneigia – kartą net papasakojo, kad žudęs ne vienas, bet atsisakė pasakyti, kas jam padėjo. Tarp įtariamųjų buvo net maniako žmona Jelena.

REKLAMA

Šią sudėtingą bylą veda Rusijos ypatingai svarbių bylų tardymo valdybos Sibiro skyriaus pareigūnai. Jie sako, kad kol kas anksti tvirtinti, tai tikrai jau išaiškintas „Angarsko maniakas“. „Aišku, mes labai norime, kad žiaurūs nusikaltimai būtų ištirti ir nusikaltėlis gautų, ko nusipelnė, tačiau tai dar reikės įrodyti“, – sako kriminalistai.

Bendradarbiai neįtarė

Pirmąją auką maniakas milicininkas Michailas P. pasirinko visai atsitiktinai. Kaip pasakojo tardytojams, kartą tiesiog važiuodamas iš darbo namo, jis pamatęs gatvėje panašią į savo motiną įkaušusią moterį ir pasisiūlė ją pavežti. Nieko neįtardama, moteris sėdo į uniformuoto milicininko automobilį – ir atsidūrė ne namuose, o miške. Čia Michailas P. ją apsvaigino ir įvairiais būdais išžagino. Po to moteris buvo žiauriai subadyta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po pirmos žmogžudystės buvo ir antra, trečia, ketvirta... Bendradarbiai neįtarė, kad jaunesnysis leitenantas Michailas P. galėtų žudyti. Ji buvo žinomas kaip geras draugas, švelnus žmogus.

Tardytojai sako, kad maniakas daug pasakojo apie savo aukas. Nors nusikaltimai padaryti daugiau kaip prieš dešimtmetį, jis prisimena daugybę smulkmenų. „Nusikaltėlis atsimena, kaip buvo apsirengusios aukos, ką jos kalbėjo, kaip elgėsi ir kaip jis su jomis susidorodavo, – pasakoja kriminalistai. – Mums belieka užrašyti parodymus, o paskui patikrinti faktus. Gali būti, kad aukų buvo ir daugiau“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų