REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Londono olimpinių žaidynių moterų maratono bėgime sekmadienį geriausiai iš trijų startavusių Lietuvos atstovių pasirodė Rasa Drazdauskaitė ir Diana Lobačevskė. Jos užėmė atitinkamai 27-ąją ir 28-ąją vietas ir rezultatais džiaugėsi.

REKLAMA
REKLAMA

Dar viena lietuvė – 26-erių metų Remalda Kergytė – finišavo 75-a (2:39.01) iš 118 sportininkių. „Pusę distancijos bėgau gerai. Po to jau lūžau“, – komentavo ji.

REKLAMA

Beveik visą distanciją kartu bėgusios 31 metų R. Drazdauskaitė (2 val. 29 min. 29 sek. – asmeninis rekordas) ir D. Lobačevskė (2 val. 29 min. 32 sek.) finišavo 27-ta ir 28-ta. R. Kergytė (2 val. 39 min. 1 sek.) liko 75-ta tarp 118 dalyvių.

„Normaliai. Buvo labai daug stiprių dalyvių, trasa – labai sudėtinga, daug posūkių senamiestyje. Geresnėje trasoje galima bėgti pora minučių grečiau,“ – Po finišo sakė R. Drazdauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

D. Lobačevskė nepagerino asmeninio rekordo, tačiau antrą kartą gyvenime maratoną nubėgo greičiau nei per 2 val. 30 min. „Todėl esu patenkinta. Netgi labai“, - tikino ji.

Olimpinio maratono startas (nuotr. Elta)Olimpinio maratono startas (nuotr. Elta)

– Bėgimo metu beveik visą laiką lijo. Tai padėjo ar trukdė?

R. Drazdauskaitė: Trukdė, nes atsirado labai daug balų. Teko bėgti šlaipiomis kojomis. Geriau lietaus nebūtų. Mūsų daug. Turi žiūrėti, kad neužkliūtum, nepargriūtum. Visos nori bėgti kuo arčiau posūkio, kad atstumas būtų trumpesnis.

D. Lobačevskė: Buvo slidoka, daug posūkių. Be to, labai dažnai keitėsi danga. Lėtini, greitini.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R. Kergytė: Kartais gerai, kai lyja. Bet trumpai. O šiandien lijo beveik visą laiką. Ir slidoka buvo, kaip pelkė kokia. Kojos – šlapios. Man kiek sutrukdė ir tai, kad trasoje atkarpos buvo sužymėtos myliomis. Galvojau, kad bus kilometrais. Sunku buvo orientuotis, kaip bėgu. Bet jaudulio visai nejaučiau. Gal išmokau nebesijaudinti, kaip anksčiau. Jau dalyvavau ir pasaulio, Europos čempionate. Patirtis daro savo. Prieš startą miegojau labai gerai. Labai smagu pirmą kartą dalyvauti olimpiadoje. Tik kelius kažkodėl skaudėjo. Dabar nugarą skauda.

REKLAMA

Olimpinis maratonas (nuotr. Elta)Olimpinis maratonas (nuotr. Elta)

– Ar jautėte žiūrovų ir lietuvių palaikymą?

R. Drazdauskaitė: Pirmą kartą mačiau tik žiūrovų. Čia viskas padaryta dėl jų – bėgome tris ratus tomis pačiomis gatvėmis. Buvo labai daug lietuvių, faina, labai ačiū už palaikymą.

D. Lobačevskė: Palaikymas – nerealus. Nori nenori reikia bėgti. Šūksnius „Lietuva!“ labai dažnai girdėjome. Net anglai šaukė „Lietuva!“

R. Kergytė: Palaikymas – beprotiškas! Ypač lietuvių. Girdėjau net savo draugą pasakutiniame rate šaukiant. Šiaip stengiuosi nekreipti dėmesio į žiūrovus, nesiblaškyti, bet čia buvo labai puikus palaikymas.

REKLAMA

– Šiemet dar bėgsite maratoną?

R. Drazdauskaitė: Pažiūrėsime, kol kas neplanavome. Stengiuosi gyventi iki vieno maratono. Kai prabėgi, tada galvoji apie kitą. Viskas priklauso nuo nuotaikos, savijautos, kaip atsigauni po maratono, ar yra noro. Jei gerai pasirodai, visada noras yra. Jei blogai, nusivili, tada reikia atsigauti psichologiškai.

R. Kergytė: Treneris klausė, gal šiais metais norėčiau dar vieną prabėgti. Bet gal užteks šiemet. Nenoriu per daug išsikrauti, ne kai reikės bėgti kitą maratoną, nebus tiek noro, azarto. Vilniaus maratone tikrai nebėgsiu. Per arti. Nebent prašlepsėčiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Rasa ir Diana, beveik visą laiką bėgote kartu. Ar bėgdamos pabendraujate?

R. Drazdauskaitė: Nėra laiko. Kiekviena apie save galvojame. Laikomės savo taktikos.

D. Lobačevskė: Nėra kada, bėgame susikaupusios. Juk kovojame ir tarpusavyje - trasoje visi yra konkurentai.

– Kiek laiko užtrunka atsigauti po maratono?

R. Drazdauskaitė: Įvairiai - savaitė, dvi.

D. Lobačevskė: Atsigauti reikia ir fiziškai, ir psichologiškai. Psichologiškai gal net svarbiau.

R. Kergytė: Man reikia dviejų savaičių. Žinoma, bėgiojame visą laiką po truputį, petraukų nedarome. O toliau po truputį pradedame ruoštis kitam maratonui.

REKLAMA

R. Drazdauskaitė, R. Kergytė ir D. Lobačevskė per treniruotę (nuotr. Elta)R. Drazdauskaitė, R. Kergytė ir D. Lobačevskė per treniruotę (nuotr. Elta)

TIK FAKTAI

31 metų R. Drazdauskaitė 42 km 195 m distanciją įveikė per 2 val. 29 min. 29 sek., o jos bendraamžė D. Lobačevskė - per 2 val. 29 min. 32 sek. Abi Lietuvos bėgikės pagerino asmeninius rekordus.

R. Drazdauskaitė Pekino olimpinėse žaidynėse buvo 37-a.  Nugalėjo 24 metų etiopė Tiki Gelana. Ji finišą pasiekė per 2 val. 23 min. 7 sek. ir 7 sek. pagerino olimpinį rekordą. Antra finišavo pasaulio vicečempionė 28 metų kenietė Priscah Jeptoo (2 val. 23 min. 12 sek.), o trečiąją vietą užėmė 29 metų rusė Tatjana Petrova Archipova (2:23.29).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų