REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš netoli Sirijos sostinės Damasko esančios šventyklos teritorijoje stovėjusio autobuso pagrobti 48 iraniečių piligrimai, skelbia BBC. Irano diplomatai kalbėdami apie žmonių buvusių netoli Šijos šventyklos, skirtos Sayyidai Zainab pagrobimą, konkrečių pavardžių neįvardina ir kalba apie ginkluotas grupuotes.

REKLAMA
REKLAMA

Sirijos nacionalinė televizija po incidento pateikė tokią pat trumpą ir nedetalizuotą ataskaitą. Taip pat pranešama apie naujus susirėmimus netoli Damorsko ir šalies šiaurėje esančio Alepo miesto, kuriame sukilėliai stengiasi įtvirtinti savo pozicijas.

REKLAMA

Irano konsulas Damaske sakė, kad pagrobtų maldininkų buvimo vieta yra žinoma. Valstybės valdomos naujienų agentūros „Sana“ duomenimis, iraniečius pagrobė ginkluotų teroristų grupės, o Sirijos valdžios atstovai šiuo metu dirba „stengdamiesi išspręsti susidariusią situaciją“.

Kasmet tūkstančiai iraniečių atkeliauja į Siriją tam, kad aplankytų šventas vietas daugiausiai esančias Šijos regione, kuriame pastarosiomis savaitėmis vyko intensyvios kautynės. Pranešimai apie Sirijoje pagrobtas iraniečių maldininkų grupės per pastaruosius mėnesius reguliariai pasirodo žiniasklaidoje. Dauguma jų vėliau yra išlaisvinami.

REKLAMA
REKLAMA

Gegužės 11 d. Šijos piligrimai buvo pagrobti Sirijoje kelionės iš Irano metu. Praėjus trims dienoms po jų paėmimo į nelaisvę vyriausybė paskelbė, kad visi maldininkai buvo paleisti, tačiau Libano žiniasklaidoje vėliau pasirodė prieštaraujantys pranešimai apie pagrobtųjų buvimo vietą. Incidentas sukėlė smurto bangą Libane, kuriame Sirijoje kilusi krizė sustiprino įtampą sektantų gretose.

Tuo pat metu pranešama apie šeštadienį dviejuose didžiausiuose Sirijos miestuose vykusius naujus susirėmimus. Dauguma Alepo zonų, kuriose įsitvirtino sukilėlių pajėgos buvo subombarduotos vyriausybės pajėgų, kai kuriuose rajonuose užfiksuoti ginkluoti susirėmimai ant žemės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aktyvistų filmuotoje medžiagoje įamžintas virš zonos, kuri vyriausybės teigimu, buvo sukilėlių laikomas Salah al-Din štabas skrendantis naikintuvas. Po kurio laiko klipe matomas garsus sprogimas. Aktyvistai skelbia, kad keletoje zonų vyko susirėmimai, įskaitant teritoriją netoli vadinamojo karininkų klubo ir politinio saugumo būstinės.

Panašu, kad vyriausybinės pajėgos deda didesnes pastangas šiame lemiame mūšyje dėl Alepo, skelbia BBC reporteris Jimas Muiras.

Sukilėlių gynybinis pajėgumas Salah al-Dine yra įspūdingas, vyriausybinių pajėgų tankai jau mėgino prasibrauti į miestą, tačiau rajone gausu siaurų vinguriuojančių gatvių, kurios puikiai tinka partizaniniam karui. Tiesa, kol kas visapusiškas puolimas naudojantis tiek šarvuota technika, tiek ir artilerija regione nebuvo naudojamas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų