REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė olimpiados A grupės ketvirtajame mače paneigė išankstines prognozes ir metė rimtą iššūkį Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) nacionalinei komandai. Mūsiškiai grėsmingiems varžovams nusileido vos 5 taškais - 94:99.

REKLAMA
REKLAMA

Po dvikovos rinktinės krepšininkai vieningai tvirtino, kad svarbiausias tikslas buvo sužaisti garbingai, o įsibėgėjus rungtynėms pajuto, jog galima ir nugalėti grėsmingus varžovus.

REKLAMA

„LeBronas ilgai tylėjo ir nieko nedarė, bet paskutinėmis minutėmis kamuolys buvo jo rankose. Kaip ten bebūtų, mes esame skirtingo lygių komandos, nors skiriamės nedaug. Mums pritrūko atletiškumo, nes pabaigoje atidavėme keletą kamuolių jiems ir dviejų neatsikovojome“, - sakė Antanas Kavaliauskas.

„Sužaidėme gerą mačą, neleidome jiems atitrūkti 30 taškų nuo pirmos minutės. Po truputį atsirado noras ir galimybės laimėti. Šios rungtynės duos didelį impulsą tiek komandai, tiek man asmeniškai. Nenorėjome būti sutriuškinti ir pamėginti kaip įmanoma geriau sužaisti. Panašu, kad pavyko. Puolime buvo žaisti lengviau, nes amerikiečiai daugiau dėmesio skiria puolimui nei gynybai“, - analizavo Paulius Jankūnas.

REKLAMA
REKLAMA

„Visas rungtynes lyg ir neblogai gynėmės prieš jų prasiveržimus bei atkirtome tuos lengvus taškus, tačiau ne iki pabaigos. 37-ąją minutę padarėme kelias klaidas ir jie greitoje atakoje susirinko taškus. Žinojome, kad negalime atsipalaiduoti ir reikia žaisti gerai visą mačą, kad nebūtų pažeminimo ir išlaikyti savigarbą. Prieš tokią komandą kaip JAV reikia gerai daug pastangų, kad gerai sužaisti. Rungtynės buvo naudingos, nes pridės pasitikėjimo savo jėgomis. Treneris akcentavo, kad reikia koncentruotis į savo žaidimą, tą ir darėme“, - pasakojo Renaldas Seibutis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

TAIP PAT SKAITYKITE:

Lietuvos krepšininkai tik po atkaklios kovos pripažino JAV pranašumą

K. Kemzūra: nenorėjome atrodyti kaip Nigerijos rinktinė

L. Kleiza: pamatėme, kaip turime ir galime žaisti

Š. Jasikevičius: jei tai FIBA taisyklės, reikia švilpti žingsnius

L. Jamesas ir K. Bryantas lenkia galvas prieš Lietuvos rinktinę

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų