REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neapolio oro uoste suimtas majoras Mykola Melnyčenka, buvęs saugumo pareigūnas, kuris paviešino garso įrašus, rodančius, kad buvęs Ukrainos prezidentas Leonidas Kučma galėjo prisidėti prie opozicijos žurnalisto nužudymo, skelbia „RIA Novosti“.

REKLAMA
REKLAMA

„M. Melnyčenka pagal Interpolo orderį rugpjūčio 3 d. sulaikytas Neapolio oro uoste. Jam paskirtas advokatas“, - pranešė Ukrainos užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai.

REKLAMA

Ukrainos prokurorai 2011 m. M. Melnyčenką įtraukė į šalyje ieškomų asmenų sąrašą.

Ukrainos prokurorai kovo mėnesį pradėjo baudžiamąją bylą prieš buvusį prezidentą L. Kučmą. Įtariama, kad jis prisidėjo prie opozicijos žurnalisto Georgijaus Gongadzės nužudymo. Žurnalisto kūnas be galvos 2000-aisiais buvo rastas netoli Kijevo. L. Kučma, kuris nuo 1994 iki 2005 metų buvo Ukrainos prezidentas, kategoriškai neigia, kad yra susijęs su žmogžudyste.

REKLAMA
REKLAMA

M. Melnyčenka ne kartą dėl žurnalisto žmogžudystės kaltino buvusį prezidentą ir dabartinį parlamento pirmininką Volodimirą Lytvyną. Jis šį rudenį išvyko į Izraelį, nes sulaukė grasinimų nužudyti.

2008 m. birželį trys buvę Ukrainos vidaus reikalų ministerijos kriminalinių tyrimų skyriaus darbuotojai buvo pripažinti kaltais dėl žurnalisto nužudymo. Pareigūnai teigė, kad jie nužudė G. Gongadzę, nes taip nurodė buvęs ministerijos kriminalinių tyrimų skyriaus vadovas leitenantas Oleksejus Pukacha. O. Pokachą suėmė 2009 m. vasarą.

2009 m. rugsėjį Ukrainos prokurorai paskelbė, kad žmogžudystę užsakė 2000 m. vidaus ministro pareigas ėjęs Jurijus Kravčenka, kuris 2005 m., kaip įtariama, nusižudė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų