REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Tikiuosi, dabartinė plaukimo situacija Lietuvoje pagerės ir žmones pradės labiau domėtis šia sporto šaka“ , – turbūt ne šiaip sau viename iš socialinių tinklų savo gerbėjams rašė jauniausia Lietuvos sporto istorijoje olimpinė čempionė R.Meilutytė.

REKLAMA
REKLAMA

Ar tikrai galime tikėtis, kad „situacija pagerės“? Ar Lietuvos baseinai bent pamažu artės vakarietiškų standartų link, o ne gąsdins nuo lubų krintančiomis detalėmis ir antisanitarinėmis sąlygomis? Ar aukščiausi politikai ims ne tik viešai giedoti ditirambus, bet ir realiai permąstyti plaukimo srities finansavimą?

REKLAMA

Varžyboms ruošiasi užsienyje

Viena olimpinė plaukimo čempionė – vienas tarptautinius standartus atitinkantis baseinas Alytuje, kuriame kartais ir treniruojasi geriausi Lietuvos plaukikai. Tokios proporcijos šiuo metu egzistuoja mūsų šalyje.

Jau ne vienus metus Lietuvos plaukikai, norintys tinkamai pasiruošti tarptautinio lygio plaukimo varžyboms, keliauja į Latviją, Lenkiją ar toliau esančias užsienio valstybes, kur sąlygos, bent jau kol kas, yra geresnės nei gimtojoje šalyje.

REKLAMA
REKLAMA

Į užsienį treniruotis išvyko ir R.Meilutytė, kuri jau dvejus metus mokosi ir sportuoja Plimuto mieste, Anglijoje. Kai kurie plaukimo ekspertai sako, kad jei jaunoji olimpietė nebūtų žengusi šio žingsnio, kažin ar dabar būtume buvę nustebinti tokiu aukštu jos pasiekimu, –  ne tik dėl pačių baseinų kokybės, bet ir dėl aukšto lygio varžybų stygiaus.

Vilties yra

Kol Vilniuje, Lazdynuose, esantis didžiausias baseinas yra kritinės būklės, laikinosios sostinės  vadovai giriasi, kad jau šiais metais po rekonstrukcijos bus atidarytas moderniausias šalyje „Girstučio“ baseinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Baigus viso komplekso rekonstrukciją, duris atvers 50 m ilgio, 8 takelių baseinas, greta jo bus įrengtas 25 m ilgio apšilimo baseinas. Pagrindinis komplekso baseinas bus aprūpintas modernia laiko skaičiavimo ir kita reikalinga įranga“, – viltį būsimiems Lietuvos plaukikams bando palaikyti Kauno savivaldybės atstovai.

Visų darbų „Girstučio“ baseine sąmata – 21 mln. litų.

Beje, Kaune dar veikia ir keletas 25 m ilgio baseinų, viename iš jų savo pašaukimą atrado ir R.Meilutytė.

Šiauliuose ir Klaipėdoje yra po du 25 m baseinus. Vienas iš uostamiesčio baseinų neseniai baigtas rekonstruoti, o savivaldybės atstovai prabilo apie galimybę su privataus kapitalo atstovais statyti dar kelis baseinus.

Po vieną 25 m ilgio baseiną turi Panevėžys ir Marijampolė, keli kiti mažesni miestai taip pat gali pasigirti turintys bent po vieną baseiną, kurie dažniausiai yra bent jau kosmetiškai paremontuoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų