REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Lietuvos irkluotojai Rolandas Maščinskas ir Saulius Ritteris trečiadienį olimpinių žaidynių vyrų porinių dviviečių valčių finale liko paskutiniai šešti, tačiau savo pasirodymu Londone liko patenkinti.

REKLAMA
REKLAMA

„Gerai vertiname. Iki kitos olimpiados dar pakelsime po vieną vietą, gal gausis neblogai. Perspektyva nebloga. Varžovai čia ne pirmą kartą olimpiniai ir pasaulio čempionai – tikrai konkurentai itin stiprūs“, - po finišo kalbėjo R. Maščinskas.

REKLAMA

Praėjusių metų Europos čempionai 19-metis R. Maščinskas ir 23-ejų metų S. Riteris 2000 m distanciją įveikė per 6 min. 42,96 sek. Olimpinis auksas atiteko dukart pasaulio čempionams Naujosios Zelandijos atstovams Nathanui Cohenui ir Josephui Sullivanui (6 min. 31,67 sek.).

S. Ritteris teigė, kad ir finale, ir tarp visų 13 Londone startavusių dalyvių dviviečių valčių klasėje lietuviai buvo jauniausi.

„Tai šiokia tokia paguoda. Patekome į olimpinį tryliktuką ir buvome per vidurį – tai labai gerai. Kiekvieną dieną kėlėme savo tikslą. Pirmiausiai norėjome į dvyliktuką patekti, paskui – į finalą. Šiandien norėjosi aukščiausio įvertinimo, tačiau nepavyko to realizuoti. Koks aukščiausias? Auksas“, - teigė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Anot Sauliaus, pradžia buvo nebloga, tačiau vėliau atsirado nepalankūs šoniniai gūsiai ir bangavimas nuo kitų valčių. Ar apie medalį galima buvo svajoti?

„Reikia ne svajoti, o daryti. Iš esmės galima buvo. Oro sąlygos nevienodos – užvažiuoji prie tribūnų – jokio vėjo nėra, o starte labai banguoja. Nėra ką kaltinti, - kalbėjo R. Maščinskas. – Prisidėjo ir nepalankus takelis – plaukėme antruoju.

Prieš finalą apie taktiką „ragai“ kalbėjęs R. Maščinskas apgailestavo, kad šįkart „neišdegė“: „Iki galo neatidirbta. Ruošiamės už mėnesio Europos čempionatui. Pagal šią taktiką pirmieji stiprūs 500 m, o po to laikomės kilometrą, o paskui finišuojame stipriai 500 m“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos irkluotojai pastebėjo, kad perėjimas iš jaunimo į suaugusiųjų sportą skiriasi kaip diena ir naktis, o nemažai pajėgių kandidatų, tarp jų ir jaunimo čempionai, nesugebėjo patekti į Londoną. Vyrai pasidžiaugė, kad prieš olimpines žaidynes nejautė spaudimo.

„Išvažiuojant patiems buvo noras patekti į finalą. Kiti visai nesitikėjo nieko. Galvojo, kad pora valčių aplenksime ir viskas. Gal lengviau, kai niekas to nesitiki. Tą darbą norisi realizuoti, kurį atliekame per treniruotes“, - tikino S. Ritteris.

Vladislovas Sokolinskis (nuotr. Balsas.lt/Aurimo Kuckailio)Vladislovas Sokolinskis (nuotr. Balsas.lt/Aurimo Kuckailio)

KOMENTARAS

Vladislovas Sokolinskis, Lietuvos irkluotojų dueto treneris:

„Nesu patenkintas irklavimu. Kažkas pasikeitė. Pagal startą lyg viskas normaliai. Link finišo yris jau ne toks. Gal išsikrovė. Antra – čia labai stiprios komandos. Galvojau, kad geriau bus, bet kažkas nesigavo. Gal patirties reikia, įtampa didelė. Sakiau, kad vyrai surastų tą slydimą. Pirmas antras takas nebuvo geras – ten bangelės didesnės. Kai važiavau į Londoną, svajojau apie finalą, o dabar jau truputį nepatenkintas. Jauna komanda, perspektyvi, kovojo su visais asais. Per vidurį – labai gerai.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų