REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Po antro pralaimėjimo Londono olimpinėse žaidynėse Lietuvos krepšinio rinktinės treneris Kęstutis Kemzūra tvirtino, kad nesėkmės priežastis – banguotas jo auklėtinių žaidimas.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienio rytą mūsų šalies krepšininkai 74:82 nusileido Tony Parkerio ir Nicolaso Batumo vedamai Prancūzijos nacionalinei komandai.

REKLAMA

„Rungtynes matėte visi. Sužaidėme neblogai, bet ne 40 minučių. Su tokia komanda kaip prancūzų reikia žaisti gerai visas 40 minučių. Prasčiausias, aišku, trečias kėlinukas, kai prancūzai pridėjo agresyvumo, intensyvumo gynyboje ir sulėtino, pablogino mūsų sprendimus. Ir kažkuriuo momentu mes jiems užleidome pozicijas“, – kalbėjo jis.

– Buvo ir gerų momentų rungtynėse?

– Neblogai kovojome dėl atšokusių kamuolių, tačiau kažkuriuo momentu davėme jiems pakartoti. Borisas Diaw buvo labai aktyvus. Ir, aišku, nesisekė sustabdyti Tony Parkerio. Be to, mums reikia pataikyti metimus. Kai pirmoje pusėje pataikėme, viskas tada geriau. Bet šiaip mes gerai žaidėme, manau. Įsiverždavome, įmesdavome užbaigdami.

REKLAMA
REKLAMA

– Kas nutiko po didžiosios pertraukos?

– Trečias kėlinukas antroje pusėje, tai... Kvailos nedovanotinos pražangos, kelis kartus veržėmės, bet negalėjome užbaigti atakos. Gal buvo pražangos, nežinau. Aišku, bandėme vytis, bet tokiais atvejais reikia kabintis ir išnaudoti kiekvieną šansą. To nepavyko.

Rezultatyviausiai žaidęs ir 15 taškų į varžovų krepšį įmetęs Martynas Pocius pabrėžė, kad šioje dvikovoje trūkinėjo Lietuvos rinktinės gynyba.

„Antrą dalį varžovai pradėjo agresyviau ir neatsilaikėme. Ir po krepšiu mus „sudaužė“, ir kamuolių pasiėmė, ir „privertė“ sunkių taškų. Manau, pradėjo šlubuoti gynyba. Jėgų nepritrūko – kai žaidi ryte, nesi pavargęs. Nežinau. Arba susikaupimo, arba susikalbėjimo ar šiaip jie agresyviau sužaidė. Antroje pusėje tikrai nebuvo gerai.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot Dariaus Songailos prancūzams išsiveržus į priekį prasidėjo skubėjimas, o dėlto pasipylė klaidos: „Negaliu sakyti, kad sustojo puolimas. Pirmą ir trečią kėlinį pradėjome labai silpnai. Leidome jiems pabėgti pirmame kėlinyje, paleidome 10 taškų. Trečiajame kėlinyje leidome varžovams įgyti 12 taškų persvarą. Po to reikia vytis, prasidėjo skubėjimas ir puolime daugiau broko buvo. Stengiesi, paskubi ir tai atsiliepia taiklumui. Du jų lyderiai pelnė 57 taškus. Prastokai.“

Ketvirtose olimpinių žaidynių rungtynėse šeštadienį lietuvių laukia turnyro favoritai JAV krepšininkai.

TAIP PAT SKAITYKITE:

L. Kleiza apie dvikovą su prancūzais: mūsų gynyba buvo išdraskyta

F. Pietrusui mačas su lietuviais baigėsi ligoninėje

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų