• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Londono olimpinių žaidynių krepšinio turnyro A grupėje ketvirtadienį Lietuvos rinktinės laukia grėsmingas varžovas – Europos vicečempionai prancūzai.

REKLAMA
REKLAMA

„Jų pristatinėti nereikia. Visi pažįsta žaidėjus, o apie pajėgumą galima kalbėti ilgai“, - prieš būsimą kovą trečiadienį surengtoje treniruotėje kalbėjo mūsų šalies nacionalinės ekipos treneris Kęstutis Kemzūra. Pasak stratego, pagrindinis dalykas, kuo išsiskiria prancūzai – jų atletiškumas.

REKLAMA

– Kokio žaidimo plano laikysitės?

– Planas panašus – stabdyti greitas atakas ir neleisti pelnyti lengvus taškus. Neturime teisės klysti. Reikia pristabdyti kiek galima lyderį Tony Parkerį, jo prasiveržimus ir žaidimą „du prieš du“. Negalima leisti Nando De Colo, Mickaeliui Gelabale ir Nicolasui Batumui laisviems mesti tritaškius.

– Nando de Colo puikiai prisimename iš praėjusio Europos čempionato, kai jis varė į neviltį lietuvių gynybą?

REKLAMA
REKLAMA

– N. De Colo eina į aikštę nuo suolo, bet įneša daug energijos, žaidžia itin rezultatyviai. Paskutinėse tarpusavio rungtynėse Europos čempionate jis ir buvo tas „x“ faktorius, davė impulsą prancūzų rinktinei ir mes su juo nesusitvarkėme. Aišku, reikia paminėti ir Borisą Diaw, žaidžiantį ketvirto žaidėjo pozicijoje. Jis gal nėra geras metikas, bet gerai skirsto kamuolius, yra tarsi antras įžaidėjas aikštėje. Su Nigerija turėjome gerą treniruotę, planą įvykdėme pusiau. Dabar turime pasistengti ir čia neleisti jiems pelnyti taškus antru šansu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Laukia neįprastas rungtynių laikas – 9 val. ryto (11 val. Lietuvos laiku). Ar tai neišmuša iš vėžių?

– Neįprastas rungtynių laikas bus abiem komandoms. Reikia atsikelti anksčiau, pabusti ir nusiteikti. Apie tai kalbame ir ruošiamės. Manau, kelsimės apie 6 valandą ryto.

– Lietuvos rinktinei ankstyvos rungtynės ne visada gerai klostėsi...

– Nežinau, negaliu pasakyti.

– Ar Prancūzijos rinktinės žaidimas nuo pernai metų, kai tapo Europos vicečempionais, labai pasikeitė?

– Žaidėjai tie patys, prarado vieną „centrą“, bet tuomet nežaidė Ronny Turiafas. Treneris tas pats, viskas panašu. Žaidimas toks pat – atletiškas, gera gynyba ir kova dėl kamuolių. Lyderiai išliko tie patys.

REKLAMA

– Prancūzai antradienį 71:64 įveikė argentiniečius. Ar tai nustebino?

– Negaliu pasakyti, kad nustebino. Matėsi, kad argentiniečiai su mūsų rinktine sužaidė labai geras rungtynes. Su prancūzais jiems nelabai sekėsi pelnyti tokius taškus, kuriuos pelnė dvikovoje su lietuviais. Rungtynės buvo įtemptos, kova iki paskutinių minučių. T. Parkeris ėmėsi iniciatyvos ir daug ką nusprendė lemiamu momentu.

– Ar prancūzai dar pajėgesni varžovai nei argentiniečiai?

– Nėra lengvų varžovų. Kiekvienos rungtynės turi savo atskirą gyvenimą. Sunku lyginti Argentiną su Pranzūcija. Daug kas priklauso nuo to, su kokiu pakilimu ar nusiteikimu žaidžiama, kiek agresyviai. Visos šios detalės duoda didelį skirtumą, vienokį ar kitokį vaizdą aikštėje.

REKLAMA

– Įprastai Prancūzijos čempionatuose sakoma žaidžiamas amerikietiškas krepšinis. Ar Prancūzijos, JAV ir Nigerijos rinktinės turi bendrų bruožų?

– Atletiškumu – taip. Prancūzų žaidėjų klasė, neįžeidžiant Nigerijos, vis tiek skiriasi. T. Parkeris – vienas geriausių įžaidėjų pasaulyje. Daug krepšininkų žaidžia NBA, Eurolygoje. Prancūzai daugiau imasi ne individualių veiksmų, o komandinio žaidimo.

TIK FAKTAI

K. Kemzūros auklėtiniai su prancūzais paskutinį kartą buvo susidūrę pernai Lietuvoje vykusio Europos čempionato antrame etape. Tuomet lietuviai pralaimėjo 67:73. Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė Nando de Colo. Jo sąskaitoje 21 taškas. Lietuvos rinktinėje daugiausiai taškų surinko Simas Jasaitis – 13.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Londono olimpinėse žaidynėse Lietuvos ir Prancūzijos rinktinės savo sąskaitoje turi po pergalę ir pralaimėjimą. Mūsų šalies krepšininkai olimpiados starte 79:102 pralaimėjo Argentinos nacionalinei ekipai ir 72:53 sutriuškino Nigerijos atstovus, o prancūzai 71:98 turėjo pripažinti JAV pranašumą ir 71:64 įveikė argentiniečius.

Ankstyvas rungtynes lietuviams teko žaisti ir ankstesnėse olimpiadose. Atėnų žaidynėse 2004 metais 9 val. ryto Lietuvos rinktinė sunkiai 78:73 nugalėjo Angolos krepšininkus, 2008 metais Pekine 9 val. rungtynėse 99:67 įveikė Irano nacionalinę komandą.

REKLAMA

Londono olimpiados krepšinio turnyro A grupė




































































Šalis

Pergalės

Pralaimėjimai

Pelnyti tšk.

Praleisti tšk.

Taškų skirtumas

1.

JAV

2

0

208

134

+74

2.

Argentina

1

1

166

150

+16

3.

Lietuva

1

1

151

155

-4

4.

Nigerija

1

1

113

128

-15

5.

Prancūzija

1

1

142

162

-20

6.

Tunisas

0

2

119

170

-51

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų