REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Pirmąją pergalę Londono olimpinėse žaidynėse iškovojo Lietuvos nacionalinė komanda, kuri 72:53 (14:8, 20:19, 22:13, 16:13) įveikė Nigerijos krepšininkus.

Pirmąją pergalę Londono olimpinėse žaidynėse iškovojo Lietuvos nacionalinė komanda, kuri 72:53 (14:8, 20:19, 22:13, 16:13) įveikė Nigerijos krepšininkus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kęstučio Kemzūros auklėtiniai per dvejas rungtynes savo sąskaitoje turi vieną laimėjimą. Nigerijos kraityje - toks pat pergalių ir nesėkmių balansas.

REKLAMA

Beje, tai galėjo tapti pergale kovoje bent dėl ketvirtosios vietos A grupėje. Lietuviai taip pat atsirevanšavo nigeriečiams už nesėkmę olimpinėje atrankoje Venesueloje.

Rugpjūčio 2 dieną mūsiškiai susitiks su Prancūzija.

Lietuviai puikiai pradėjo rungtynes ir greitai privertė varžovų trenerį prašyti minutės pertraukėlės - 8:2. Vis dėlto Nigerija ėmė karaliauti po mūsiškių krepšiu ir netrukus stabilizavo situaciją 8:8. Tiesa, nors nigeriečiai dominavo baudos aikštelėje, lietuviai gynyboje žaidė be priekaištų ir susikrovė dviženklį pranašumą - 23:11. Afrikos krepšinio atstovai taškų negalėjo pelnyti kelias minutes, o po M.Pociaus užbaigtos operacijos „žemė-oras“ visa Londono arena buvo pakelta ant kojų - 29:11. Tačiau lietuvių traukinys sustojo ir leido Nigerijai priartėti 30:21.

REKLAMA
REKLAMA

Priešininkai pačioje trečiojo kėlinuko pradžioje buvo priartėję iki 34:29, bet Lietuva turėjo kuo atsakyti ir po spurto atstatė dviženklį skirtumą - 43:31. Gera paspirtimi komandai tapo ir olimpiadoje debiutavęs A.Kavaliauskas. Po keturių jo taškų K.Kemzūros auklėtinių persvara buvo dar labiau įtvirtinta - 49:34. Vienu metu pranašumas pasiekė net ir 20 taškų žymą - 56:36. Dar beveik įpusėjus ketvirtajame kėliniui Lietuvos krepšininkų pergalė nebekėlė abejonių - 64:41.

Lietuva: D.Songaila 12, L.Kleiza 11 (6 atk. kam.), R.Kaukėnas 10, Š.Jasikevičius 9 (9 rez. perd.), S.Jasaitis ir P.Jankūnas po 7, A.Kavaliauskas 6, J.Valančiūnas ir M.Pocius po 4, M.Kalnietis (7 rez. perd.) ir R.Seibutis 0.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nigerija: I.Diogu (10 atk. kam.) ir Al-Farouqas Aminu (11 atk. kam.) po 12, Alade Aminu 10.

 

TAIP PAT SKAITYKITE:

K. Kemzūra po dvikovos su Nigerija: pažinojome žvėrį

M. Kalnietis: viskas stoja į savas vietas

A. Kavaliauskas: gerai žaidžiau ne tik aš, bet ir visa komanda

R. Kaukėnas: jei komanda laimi – viskas „super“

 


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų