REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, Seimo pirmininkė Irena Degutienė, Premjeras Andrius Kubilius pasveikino plaukikę Rūtą Meilutytę, Londono olimpinėse žaidynėse 100 m plaukimo krūtine rungtyje iškovojusią garbingą aukso medalį.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai – pirmasis Lietuvos sportininkų medalis šiose žaidynėse ir jį iškovojote Jūs, jauniausia visų laikų Lietuvos Olimpinės rinktinės narė! Visa Lietuva sulaikiusi kvapą stebėjo Jūsų pasirodymą žaidynėse nuo pat pirmųjų akimirkų. Savo pasiektu rezultatu Jūs nustebinote visą pasaulį ir, būdama tik 15-os metų, jau įėjote į olimpinio sporto istoriją. Olimpinis aukso medalis – didžiulis laimėjimas, o daugeliui sportininkų – ir didžiausias visos karjeros pasiekimas. Kartu tai pergalė, po kurios reikia dirbti dar sunkiau ir atkakliau, nes svarbu nuolat judėti pirmyn. Linkiu ir toliau taip pat kryptingai, ryžtingai ir valingai dirbti. Jūs – didžiulė Lietuvos viltis!“, – rašoma Prezidentės sveikinime.

REKLAMA

Šalies vadovė jaunajai sportininkai palinkėjo didžiulės sėkmės ir padėkojo už džiaugsmą, suteiktą visai Lietuvai.

Seimo Pirmininkė I. Degutienė pabrėžia, kad R. Meilutytės iškovota pirmoji vieta – ne tik neįtikėtinas laimėjimas sportiniu požiūriu, jis ypač svarbus tautai kaip ją vienijantis, daug gerų emocijų sukėlęs ir tėvynę garsinantis įvykis.

„Ne tik Lietuva, bet ir visas sporto pasaulis užgniaužęs kvapą stebėjo, kaip Jūs tris kartus už savęs palikote pačias tituluočiausias varžoves“, – sako parlamento vadovė.

REKLAMA
REKLAMA

I. Degutienė, pasidžiaugusi jaunosios sportininkės drąsa ir ištverme, sakė esanti įsitikinusi, kad jaunoji sportininkė dar ne kartą džiugins mus naujomis pergalėmis.

Premjero A. Kubiliaus teigimu, vakar Lietuvoje laikas vienai minutei ir penkioms sekundėms buvo sustojęs – trys milijonai žmonių sulaikę kvapą sekė kiekvieną R. Meilutytės yrį į pergalę.

„Laimėdama pirmąjį olimpinį medalį plaukimo rungtyje po Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo, Jūs atvertėte naują puslapį šalies plaukimo sporto istorijoje. Ši pergalė – puikus įrodymas, kad jaunoji Lietuvos karta yra kupina energijos ir alkana sėkmės. Esu įsitikinęs, kad dar ne kartą nudžiuginsite sporto aistruolius ir savo pavyzdžiu įkvėpsite šalies jaunimą“, – sako Vyriausybės vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Premjeras A. Kubilius taip pat pasveikino pirmąjį Rūtos trenerį Giedrių Martinionį, ugdžiusį sportininkę iki trylikos metų ir padėjusį tvirtus pamatus vakarykštei pergalei.

Kaip ELTA jau pranešė, Lietuvos plaukikė R. Meilutytė pirmadienį iškovojo aukso medalį Londono olimpinių žaidynių moterų 100 m plaukimo krūtine varžybose.

Olimpinių žaidynių debiutantė R. Meilutytė, kurią treniruoja britas Džonatanas Rudas (Jonathan Rudd), finale pranoko septynias varžoves ir distanciją įveikė per 1 min. 5,47 sek.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų