• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sirijos sukilėliai Aleppo mieste rengiasi naujoms vyriausybinių pajėgų atakoms, stiprina pozicijas, o namuose įrenginėja improvizuotas ligonines, - praneša CNN. Aleppo vienas tirščiausiai gyvenamų Sirijos miestų Turkijos pasienyje – šalies komercinis centras.

REKLAMA
REKLAMA

Vienas iš sukilėlių vadų CNN sakė, kad tęsiantis vyriausybinių pajėgų apšaudymams ir puolimui ketinama į Aleppo miestą, kur jau dislokuota 18-22 sukilėlių brigadų, ketinama siųsti dar apie tris šimtus kovotojų.

REKLAMA

„Jie (valdžios pajėgos) nori apsupti Aleppo miestą visiškai,tada pulti iš visų pusių, tada imti valyti sukilėlių kontroliuojamas teritorijas ir ligonines,“ - sakė sukilėlis, kurį CNN įvardija kaip Mustafa Abdullah.

Pranešama, kad iš 200 praėjusią parą žuvusių žmonių, 48 buvo Aleppo miesto aukos.

Sirijos valstybinė televizija skelbia naikinanti teroristus, o Vakarų šalys smerkia valdžios naudojamą smurtą. JAV valstybės departamento atstovė Victoria Nuland pareiškė, kad Aleppo miestą ir jo apylinkes bombardavo aviacija, tankai ir artilerija. Šiuos veiksmus ji pavadino skerdynėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Britų užsienio reikalų sekretorius William Hague pareiškė, kad „ši visiškai nepateisinama konflikto eskalacija gali pareikalauti daugybės civilių aukų ir sukelti humanitarinę katastrofą.“

Prezidento Basharo al-Assad'o pajėgos puola nepaklusniuosius nuo 2011 metų kovo, kai numalšinus taikias protesto demonstracijas jėga kilo nacionalinis sukilimas. JTO duomenimis, nuo to laiko šalyje žuvo apie 17 000 žmonių. Šalyje vis sunkiau dirbti humanitarinėms organizacijoms.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų