REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacija (LNTPA) siūlo vaikų darželių trūkumo problemą savivaldybėms spręsti per nustatytą laiką išperkamosios nuomos būdu įsigyjant jų pastatytus darželius.

REKLAMA
REKLAMA

Nekilnojamojo turto vystytojai sakosi esą pasiruošę imtis darželių statybų, tačiau tam kol kas stinga savivaldybių paramos.

REKLAMA

LNTPA direktorius Mindaugas Statulevičius prabrėžia Vilniaus atvejį, kai nuo 2006 m. iš vystytojų yra renkamas socialinės infrastruktūros mokestis, iš kurio turėtų būti pasirūpinama ir darželių statyba.

„Vystytojai natūraliai tikėjosi, kad šie pinigai bus išleidžiami būtent naujakurių kvartaluose, kuriuose statantys plėtotojai sumoka daugiausiai tokio mokesčio ir kur darželių stinga labiausiai. Tačiau per paskutinius penkerius metus Vilniuje pastatytas tik vienas vaikų darželis. Mes siūlomės tokią situaciją spręsti šiuos objektus vystant privačios ir viešos partnerystės būdu, pavyzdžiui, kad savivaldybė per nustatytą laiką išperkamosios nuomos būdu įsigytų vystytojų pastatytus darželius“, - sako M. Statulevičius. Anot jo, toks būdas būtų ypač patrauklus sunkmečiu, nes nesudarytų didelės naštos miestų biudžetams, o pirmieji darželiai galėtų pradėti veikti greičiau nei po metų nuo konkursų jų statybai įvykdymo.

REKLAMA
REKLAMA

M. Statulevičiaus teigimu, reikia įvertinti ir tai, kad tokie pastatai vėliau gali būti lengvai pritaikomi ir kitokiai veiklai.

„Demografinės tendencijos kol kas neleidžia tikėtis, kad vaikų skaičius ateityje augs, todėl statant tokius naujus pastatus, būtina įvertinti, kad ateityje jie galės virsti kad ir pradinėmis mokyklomis ar bendruomenės veiklos centrais su daugiafunkcine paskirtimi“, - kalba M. Statulevičius.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų