• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Irdaiva“ šiandien pasirašė sutartį su moksline - gamybine įmone MGF „Šviesos konversija“ dėl gamybinių pastatų Vilniuje rekonstrukcijos darbų, kurių vertė – beveik 15 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

„Šviesos konversija“ – daugiaspalvių femtosekundinių lazerių gamybos pradininkė ir pasaulinė lyderė, įmonėje pagaminti femtosekundiniai parametriniai šviesos stiprintuvai užima apie 80 proc. pasaulinės rinkos, - sakė  MGF „Šviesos konversija“ direktoriaus pavaduotojas dr. Donatas Podėnas. – Įmonė  eksportuoja 94 proc. produkcijos į daugiau nei 35 šalis, tai – ypatingo tikslumo prietaisai, todėl reikalavimai naujosioms gamybinėms patalpoms ir mokslinėms laboratorijoms – labai griežti“.

REKLAMA

Statybų bendrovės „Irdaiva“ direktorius Irmantas Kubilius sakė, kad šis objektas – unikalus savo paskirtimi. „Rekonstrukcijos metu bus nugriautas esamas pastatas Keramikų g. ir statomas naujas, kuriame bus gamybinės patalpos, sandėliai ir mokslinės laboratorijos. Pastate bus kuriamos ir gaminamos  mikroelektronikos pramonei ir medicininiams tikslams skirtos lazerinės sistemos, todėl statybos ir rekonstrukcijos darbai turi būti atlikti absoliučiai kokybiškai ir preciziškai, o reikalavimai švarai – ypač aukšti, - sakė I. Kubilius. - Tai, kad užsakovai mus vertina ir pasitiki lėmė atsakingas požiūris į darbą, užsakovų poreikių analizavimas ir lanksti kainų politika“.

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet  „Irdaiva“ pridavė eksploatacijai Vilniaus neįgaliųjų vaikų ugdymo centrą  „Viltis“, (Šimulionio g.) ir Ugdymo plėtotės centro pastatą (M.Katkaus g.) Vilniuje.

Šiuo metu įmonės specialistai atlieka rekonstrukcijos ir restauracijos darbus V.Kasiulio dailės muziejuje Vilniuje, Biržų pilies komplekse, Burbiškio dvaro ansamblyje ir kituose kultūrinio paveldo bei visuomeninės svarbos objektuose. Už Lietuvos Respublikos Seimo I-ųjų rūmų IV aukšto ir Lietuvos Tarybos salės remonto darbus 2011 m. įmonė buvo apdovanota „Lietuvos metų gaminio“  aukso medaliu. Ketverius metus buvusi sparčiausiai augančia Vilniaus apskrities įmone, „Irdaiva“ pelnė „Gazelė 2011“ apdovanojimą. 2011 m. „Irdaiva“ pardavimai siekė 56,344 mln. litų, o šiemet, planuojama, kad perkops 60 milijonų Lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų