REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasaulio turtingieji iki 2010 m. pabaigos slaptuose „mokesčių rojuose“ buvo nuslėpę mokesčių už mažiausiai 21 trilijoną JAV dolerių, rašo BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Toks skaičius prilygsta JAV ir Japonijos ekonomikų dydžiui sudėjus kartu.

Tai atskleidė didžiulis tyrimas, užsakytas britų organizacijos „Tax Justice Network“. Ši nepriklausoma organizacija nuo 2003 m. atlieka aukšto lygio tyrimus mokesčių reguliavimo srityje. Pastarajam tyrimui vadovavo ekonomistas Džeimsas Henris (James Henry).

REKLAMA

Jo teigimu, 21 trilijonas yra labai atsargus paskaičiavimas: tikrasis skaičius gali siekti net 32 trilijonus JAV dolerių.

Dž. Henris naudojo duomenis iš Tarptautinių atsiskaitymų banko, Tarptautinio valiutos fondo, Pasaulio banko ir nacionalinių vyriausybių.

Savo tyrime ekonomistas skaičiavo tik finansinį turtą, saugomą bankuose ir investicinėse sąskaitose, tuo tarpu tokio turto kaip jachtos ar nekilnojamasis turtas jis neįskaičiavo.

REKLAMA
REKLAMA

„Pažvelgus iš kitos pusės, šis tyrimas atnešė labai gerų žinių. Pasaulis ką tik aptiko didžiulę krūvą pinigų, kurie gali būti panaudoti išspręsti aktualiausias pasaulines problemas“, - sakė ekonomistas.

„Privatus užsienio bankuose laikomas turtas sukūrė tą didžiulę juodąją skylę pasaulio ekonomikoje“, - pridūrė ekonomistas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų