REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Teroristas, trečiadienį susprogdinęs autobusą su turistais izraeliečiais Bulgarijos Burgaso miesto oro uoste, buvo Švedijos pilietis Mehdis Ghezalis. Tai ketvirtadienį pranešė Didžiosios Britanijos televizijos kanalai.

Teroristas, trečiadienį susprogdinęs autobusą su turistais izraeliečiais Bulgarijos Burgaso miesto oro uoste, buvo Švedijos pilietis Mehdis Ghezalis. Tai ketvirtadienį pranešė Didžiosios Britanijos televizijos kanalai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jų žiniomis, M. Ghezalis neplanavo tapti teroristu mirtininku. Jis tikėjosi padėti sprogstamąjį įtaisą autobuse ir dingti iš nusikaltimo vietos.

REKLAMA

M. Ghezalis mokėsi vienoje iš Didžiosios Britanijos medresių ir lankėsi Saudo Arabijoje, Afganistane ir Pakistane. Turimais duomenimis, 2009 metais jis buvo sulaikytas kartu su 11 kitų užsienio šalių piliečių, kai mėgino patekti į Afganistano teritoriją.

Nuo 2002 iki 2004 metų M. Ghezalis buvo laikomas kalėjime Amerikos karinėje bazėje Gvantaname (Kuba), o po to perduotas Švedijos valdžiai.

Švedai neigia

Švedijos saugumo tarnyba (SAPO) ketvirtadienį paneigė šiuos Didžiosios Britanijos žiniasklaidos pranešimus.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes galime patvirtinti, kad teroro aktą įvykdė ne jis“, – sakė SAPO karininkas Claesas Ohlssonas interviu Švedijos naujienų agentūrai TT.

Švedijos teisėsaugos institucijos neatskleidė tyrimo detalių. „Deja, mes negalime patikslinti smulkmenų“, – pridūrė SAPO spaudos sekretorius Markas Vadasas.

Trečiadienį Burgaso miesto Safarovo oro uoste buvo įvykdytas teroro aktas, per kurį žuvo aštuoni žmonės.

Užfiksavo kameros

Bulgarijos vyriausybė ketvirtadienį paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti spėjamas mirtininkas, susprogdinęs autobusą su turistais iš Izraelio, praneša naujienų agentūra „France Presse“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai niekuo neišsiskiriantis kokių 36 metų amžiaus vyras“, – pareiškė žurnalistams Bulgarijos vidaus reikalų ministras Cvetanas Cvetanovas. Pareigūnas pridūrė, kad specialistai jau turi jo pirštų atspaudų.

Šiuo metu manoma, kad teroristas į Bulgariją su padirbta viza galėjo atvykti iš JAV.

Atvyko iš anksto

Teroristas mirtininkas, trečiadienį susprogdinęs autobusą su turistais izraeliečiais Burgaso tarptautiniame oro uoste, atvyko į Bulgariją iš anksto ir nusikaltimo išvakarėse buvo Ravdos ir Pomorijės kurortuose.

REKLAMA

Tai penktadienį Bulgarijos nacionalinės televizijos laidoje pranešė Burgaso apygardos prokurorė Kalina Čapkanova.

„Mes turime įrodymų, kad šis žmogus anksčiau buvo pastebėtas šalies teritorijoje. Jau apklaustas liudytojas, automobilius nuomojančios firmos savininkas. Jis atpažino spėjamą teroristą, kurį užfiksavo stebėjimo kameros. Įtariamasis norėjo vienai dienai išsinuomoti automobilį, angliškai jis kalbėjo su specifiniu akcentu. Sandoris neįvyko, kadangi verslininkas suabejojo savo kliento vairuotojo pažymėjimo tikrumu. Negavęs automobilio išsinuomoti, atvykėlis pasiekė Burgaso oro uostą taksi. Taip pat nustatytas jį vežęs vairuotojas“, – sakė K. Čapkanova.

REKLAMA

Bulgarijos tyrėjai jau nustatė teroro akto įvykdymu įtariamo asmens DNR struktūrą, taip pat buvo paimti jo pirštų atspaudai, kurie nusiųsti JAV ir Izraelio specialiosioms tarnyboms, pranešė Bulgarijos vidaus reikalų ministras Cvetanas Cvetanovas.

VRM vadovas taip pat pažymėjo, kad įtariamasis atvyko į Bulgariją 4–7 dienos iki teroro akto. Jis pateko į šalį su padirbtu vairuotojo pažymėjimu, neva išduotu Jungtinėse Valstijose.

Taip pat skaitykite:

Išpuolis prieš žydus: kodėl Bulgarijoje ir kodėl kaltinamas Iranas?

Teroro išpuolis prieš žydų turistus Bulgarijoje: septyni žuvo, daug sužeistų

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų