• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Šį sekmadienį prie Bebrusų ežero į Lietuvos dviračių maratonų taurės 2012 Belvilio etapą rinkosi dviračių mėgėjai iš visos Lietuvos. Sporto entuziastai varžėsi viename iš keturių naujai atidarytų Belvilio dviračių takų mašrutų, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp 850 dalyvių startavo ir svečiai iš Italijos ir Latvijos. Dalyvių tarpe buvo galima pastebėti ir žinomų visuomenėje žmonių, pavyzdžiui, „Sodros“ direktorių Mindaugą Sinkevičių ar Dakaro dykumų ralį įveikusį motociklininką Mindaugą Slapšį.

REKLAMA

Tradicija tampanti dviratininkų šventė, prasidėjusi nuo Molėtų policijos pareigūnų vykdytos dviračių žymėjimo akcijos, kvietė atvykti dviračių entuziastus su savo šeimomis. Čia pasirodė Molėtų miesto kultūros centro populiarios muzikos grupė „Labas“, magas Justinas ir muzikinė grupė „The Road Band“. Vis dėlto, daugiausiai dėmesio buvo kreipiama į dviračių varžybas, kurias paįvairino naktį prieš gausiai palijęs lietus. Tačiau tai neišgasdino dalyvių ir visi susikaupę stojo į startą. Į startą su visais sportininkais stojo ir Molėtų krepšinio sporto klubo „Ežerūnas“ krepšininkai.

REKLAMA
REKLAMA

Varžybose specialioje trasoje startavo 40 vaikų iki 10 metų amžiaus. Įveikę dviejų kilometrų nesiekiančią trasą jaunausiais nugalėtojais tapo Lukrecija Daugirdaitė (Vilimeksas) ir Justinas Biekša (Neptūnas team). O 62 kilometrų trasoje greičiausias buvo Edgaras Kovaliovas (Top Team-Specialized) distanciją įveikęs per 2 val. 12 min. 35 sek. Antrasis atvažiavo Domas Manikas (Velostreet-Fuji Team), nuo lyderio atsilikęs 1 min. 14 sek. Trečiąją vietą užėmė kitas Velostreet-Fuji Team komandos narys Šarūnas Pacevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

LR ministro pirmininko Andriaus Kubiliaus įsteigtus specialiuosius prizus mėgėjų grupės lyderiams įteikė Seimo Kaimo reikalų komiteto pirmininkas Edmundas Pupinis.

Šiais metais Belvilio etape dalyvavo 200 dviračių mėgėjų daugiau. Tai išties didelis pokytis vertinant, kad Molėtų rajone etapas vyksta tik antrus metus. „Siekiame tiek dviračių sporto entuziastams, tiek jų artimiesiems padaryti malonią šventę. Kol sportininkai mina kilometrus trasoje, juos atlydėję žmonės gali įsitraukti į įvairias veiklas ar poilsiauti Bebrusų ežero pakrantėje,“ – teigia „SPA Hotel Belvilis“ marketingo vadovė Aušra Selelionytė. Jos teigimu, dalis žiūrovų po sportininkų starto patraukė susipažinti su turistiniais dviračių ir pėsčiųjų takais. „Vos prieš kelias dienas pristatėme dviračių ir pėsčiųjų takus, tad nemažai žmonių pasinaudojo šia galimybe ir, pasiėmę mūsų paruoštus žemėlapius, keliavo susipažinti su šiais takais.

REKLAMA

Belvilio takai – tai 111 kilometrų dviračių ir pėsčiųjų takų. Pirmą kartą atvykusiems žmonėms susipažinti su Belvilio takais ir nepaklysti padės tiek spausdinti, tiek GPS imtuvams specialiai sukurti maršrutų žemėlapiai. Pastaruosius galima nemokamai atsisiųsti iš interneto. Visi maršrutai yra skirtingo ilgio (nuo 17,7 km iki 40,5 km) ir sudėtingumo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų