REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį apie 6 valandą ryto šalia Klaipėdos esančiame Žardės kaime trūkus vamzdžiui į aplinką išsiliejo nuotėkos. Per beveik keturias valandas ant pievos galėjo išsilieti apie 3000 kubinių metrų nuotėkų. Ten susidarė apie 2 hektarų dydžio tvenkinys, praneša radijo stoties „Vox Maris“ žinių tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

Akcinės bendrovės „Klaipėdos Vanduo“ direktorius Leonas Makūnas teigė, kad avarijos likvidavimo darbai bus komplikuoti ir gali trukti net pusantros paros.

REKLAMA

„Padėtį komplikuoja tai kad avarijos vietoje nuotėkos susikaupė ant pievos, ten yra didžiulė bala. Ir prieš pradedant tikruosius vamzdžio atkasimo ir taisymo darbus reikia visą tą skystį nusiurbti. Tik kai bus nusausinta vieta prasidės tikri vamzdžio atkasimo ir taisymo darbai. Visi tvarkymo darbai gali trukti parą, gal pusantros“ – pasakojo Leonas Makūnas.

Dalis nuotėkų tai pat pateko į greta esantį Smeltalės upelį, kuris teka į marias. Tačiau šios nuotėkos sudarys labai mažą užteršimo procentą, nes kol bus likviduota avarija visos Klaipėdos miesto nuotėkos nevalytos bus leidžiamos tiesiai į marias.

REKLAMA
REKLAMA

„Aplinkos užteršimas bus dar didesnis, kadangi prieš dešimtą valandą buvo išjungti siurbliai ir nuotėkos kaupėsi miesto kolektoriuje. Dabar jau kolektorius prisipildė praktiškai iki ribos ir mes esame priversti atidaryti avarinį išleistuvą ir leisti nevalytas nuotėkas į marias. Per parą į marias galime išleisti 25000 – 30000 kubinių metrų nevalytų nuotėkų“ – sakė Leonas Makūnas.

Per šią daugiau nei ketvirčio amžiaus senumo liniją prateka apie 95 procentus visų uostamiesčio nutekamųjų vandenų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų