REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) pranešė inicijuojanti naują valstybei svarbios srities – šalies ekonomikos – mokslinių tyrimų programą.

REKLAMA
REKLAMA

Bendram darbui sutelkti šalies mokslininkai brėš Lietuvos ekonominio konkurencingumo gaires. Švietimo ir mokslo ministras patvirtino institucinę 2012-2014 m. programą „Lietuvos ekonomikos ilgalaikio konkurencingumo iššūkiai“, sakoma ŠMM pranešime.

REKLAMA

Pasak ministerijos atstovų, ekonomikos mokslinių tyrimų programos tikslas – modeliuoti ir vertinti globalios ekonomikos iššūkių daromą įtaką šalies ekonomikai ir parengti rekomendacijas Lietuvos ekonomikos ilgalaikiam konkurencingumui didinti. Programa konsoliduos svarbiausius šalies ekonominei politikai mokslinius tyrimus ir aukšto lygio mokslininkus, remsis pažangiausiais tyrimų metodais.

Skelbiama, kad mokslininkai nagrinės tokias Lietuvai reikšmingas temas, kaip naujų augančių pasaulio ekonomikos centrų konkurencinė grėsmė tradicinėmis technologijomis grindžiamai gamybai, verslo aplinka ir investicinis klimatas aukštosioms technologijoms ir inovacijoms, natūralių monopolijų ir galimų oligopolijų valstybinis reguliavimas, kreditų rinkos šokai, infliacijos valdymas ir valstybės finansų tvarkymas, viešųjų išteklių paskirstymas ir naudojimas, žmogiškųjų ir darbo išteklių struktūriniai pokyčiai, darbo paklausos ir pasiūlos elastingumas.

Kauno technologijos universiteto koordinuojamai programai įgyvendinti 2012–2014 metais planuojama skirti 2,6 mln. litų. Programa padės suformuluoti rekomendacijas, kaip spręsti dabartines šalies ūkio problemas, numatyti naujus iššūkius ir jiems pasirengti, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų