REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV šiuo metu kamuoja didžiausia sausra nuo 1956 metų, remdamasi Nacionalinės vandenynų ir atmosferos administracijos duomenimis skelbia BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį administracija pranešė, kad birželio pabaigoje 55 proc. JAV teritorijos nustatyta vidutiniško ir aukšto lygio sausra. Sausra padarė žalą pasėliams, tarp jų javams ir sojos pupelėms, keliose valstijose siautėjo miškų gaisrai. Birželį dėl aukštos oro temperatūros sausra išplito.

REKLAMA

Beveik 80 proc. JAV teritorijose yra neįprastai sausa, teigiama pranešime. Sausra išplito vakaruose, Didžiosiose lygumose ir Vidurio Vakarų teritorijose. Žemės ūkio pareigūnų vertinimu, praėjusią savaitę 30 proc. grūdų 18 didžiausiose valstijose gamintojose būklė buvo prasta ar labai prasta.

"Išdžiūvo dirbamasis žemės sluoksnis, o pasėlių ir ganyklų būklė pablogėjo tokiu greičiu, kokį retai matėme per pastaruosius 18 metų", - teigiama pranešime.

Remiantis JAV žemės ūkio departamentu, dėl sausros daugiau nei 1 tūkst. apygardų 26 valstijose paskelbtos nelaimės ištiktomis teritorijomis. Anksčiau Nacionalinė vandenynų ir atmosferos administracija buvo paskelbusi, kad praėjusieji metai JAV buvo karščiausi nuo 1895 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų