REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Projekto „Broliai“ autoriai Aistė Smilgevičiūtė ir Rokas Radzevičius apdovanoti ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Džiugia žinia: liepos 6-ąją Valstybingumo dienos proga Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė Aistei Smilgevičiūtei ir Rokui Radzevičiui (grupė „Skylė“) įteikė apdovanojimus – ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medalius.

REKLAMA

„Kaip žinia, vienas lauke – ne karys. Todėl dėkojame savo bendražygiams, bendraminčiams, palaikantiems mūsų sumanymus, klausytojams, artimiesiems, visiems, kurie prisideda prie bendrų idėjų vystymo ir sklaidos. Tai pripažinimo ir įvertinimo ženklas mums visiems, ir norisi tikėti, kad kartu, pastiprindami vieni kitus, judame teisinga kryptimi." - Aistė ir Rokas Radzevičiai.

Grupė „Skylė“ – kūrybinis sambūris, susikūręs Vilniuje 1991-aisias Lietuvos istorinio lūžio metu byrant Sovietų Sąjungai. Dar ištakose suformuluoti pagrindiniai principai – alternatyvios muzikinės ir poetinės minties, paremtos filosofija, mitologija ir istorija, sklaida – nepakito iki šių dienų. Grupės kūrybiniame bagaže jau daugiau nei dvidešimt albumų, tarp kurių ir muzika reginiams-spektakliams.

REKLAMA
REKLAMA

Grupės stilistiką apibrėžti sunku - nuo susikūrimo, iš pradžių be charizmatiškosios Aistės Smilgevičiūtės, komanda  kryptingai kūrė savitą poetinį – muzikinį eliksyrą. Pagrindas iš roko muzikos apaugo ir įsiurbė neofolko, bard, punk, artroko gijas ir kitus elementus. Su pagrindinės vokalistės Aistės  atėjimu 1997-aisiais muzikiniame ir tekstiniame audinyje išryškėjo gaivališka baltiškoji linija. Instrumentuotę nuolat spalvina akustiniai instrumentai – smuikas, akordeonas, fleita, violončelė, kanklės, dambrelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Grupės lyderis Rokas Radzevičius „Skylė“ veiklą yra praplėtęs iki bendradarbiavimo kuriant aplinkos teatro spektaklius bei roko operas, o jo sugebėjimas uždegti idėja yra įtikinęs ir patraukęs kurti kartu ne vieną talentingą asmenybę.

2010 m. po kelerių metų darbo Rokas Radzevičius, Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“ pristatė brandžiausią savo darbą. Projektas „Broliai“, skirtas Lietuvos laisvės kovotojų atminimui pagerbti, neliko nepastebėtas. Koncertinė programa “Broliai„ buvo atlikta ne tik didžiuosiuose Lietuvos miestuose – pernai Ministro Pirmininko Tarnyba, Krašto Apsaugos Ministerija, Kultūros Ministerija, Algirdo Saudargo biuras parėmė programą “Broliai partizanų Apygardose“: Radviliškio, Marijampolės, Jurbarko, Biržų, Varėnos gyventojai ne tik pamatė koncertą “Broliai" tokį, kokį jį sugalvojo menininkai, bet ir klausė paskaitų, žiūrėjo filmus, dalyvavo viktorinose, lankė parodą, dalyvavo ekskursijose ir taip pagerbė šių miestų laisvės kovotojų atminimą. Šis projektas įtraukė regionų jaunimą – visos dienos renginiai buvo sumanyti taip, kad jaunam žmogui tai būtų artima, kad jis pats jaustųsi projekto dalimi...

REKLAMA

Praėjus metams nuo muzikinio albumo (CD) pasirodymo, 2011 m. pabaigoje Aistė Smilgevičiūtė, Rokas Radzevičius ir grupė „Skylė“ pristatė DVD koncertą „Broliai“. Vilniuje renginį filmavo Lietuvos radijas ir televizija, be grupės „Skylė“ įspūdingame muzikos spektaklyje dalyvavo dešimties vyrų grupė iš choro „Bel Canto“ bei styginių kvartetas. DVD “Broliai„ - tai ne tik premjerinis koncertas, bet ir papildomai nufilmuotas projekto “Broliai“ kūrėjų ir bičiulių interviu. Jaunimas iš žinomų atlikėjų lūpų gali išgirsti mintis apie Tėvynę, istorinių įvykių įvertinimą ir kodėl reikia prisiminti, pagerbti, išdainuoti...

REKLAMA

Šiemet grupė „Skylė“ griausmingai atšventė 20 metų jubiliejų, surengdami dar vieną ypatingą, specialiai gimtadieniui sumanytą koncertą, išleisdami natų, tekstų ir akordų knygą „Skylėnų dainynas“ bei dovanodami gerbėjams galimybę internetu nemokamai atsisiųti pamėgtas dainas svetainėje skyle.lt.

Artimiausiu metu grupę „Skylė“ galima bus išgirsti festivalyje „Margos pievos“ Rumšiškėse, Klaipėdos Jūros šventėje, Druskininkų teatro festivalyje, festivalyje „Mėnuo Juodaragis“, o rudenį pasitikti kartu rudens lygiadienį tradicija tapusiame grupės koncerte Šv.Kotrynos bažnyčioje.

Sveikinime nuoširdžiai kuriančius menininkus ir linkime įkvėpimo naujiems darbams!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų