REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„BBC News“ pranešė, kad buvo nustatyta, jog žmogaus smegenys skirtingai reaguoja į įvairaus socialinio sluoksnio žmones.

REKLAMA
REKLAMA

JAV Nacionalinės psichikos sveikatos tyrimų institutas įrodė, kad tų žmonių, kurie save laiko prijaučiančiais aukštuomenei, tam tikros smegenų dalys įsijungia tik tuomet, kai jie ima bendrauti su sau lygiais individais. Tačiau, pasirodo, taip elgiamės ne tik mes, žmonės, panašus elgesys būdingas ir beždžionėms – jų smegenų aktyvumas taip pat priklauso nuo to, kaip jos vertina kito gyvūno padėtį jų visuomenės hierarchijoje.

REKLAMA

Amerikiečių mokslininkai pasikvietė 23 savanorius ir pasiūlė dalyvauti eksperimente, kurio dalyviams buvo išdalyta informacija apie arba aukštesnio, arba žemesnio socialinio statuso žmones.

Savanorių smegenų aktyvumą magnetinio rezonanso tomografu matuojantys medikai pastebėjo, kad aukšto socialinio statuso žmonių smegenys ima aktyviau veikti tuo metu, kai jie bendrauja su panašaus statuso individais. Mokslininkai mano, kad svarbi padėtis visuomenėje – tai ne tik pinigai, bet ir išsilavinimas, pasiekimai bei įpročiai.

Beje, prieš porą metų mokslininkai patvirtintino, kad kuo žemesnis yra žmogaus socialinis statusas, tuo prasčiau jo organizmas kovoja su H1N1 tipo gripo virusu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų