REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaltinamas informacijos nutekinimu apie banko „Snoras“ žlugimą Vytautas Giržadas negalės tikėtis viešumo, mat Valstybės saugumo departamentas (VSD) pareikalavo bylą nagrinėti neviešuose posėdžiuose.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį Vilniaus apygardos administracinis teismas toliau nagrinėjo Vytauto Giržado prašymą panaikinti  įsakymo dalį, kuria draudžiama jam  kandidatūros pakartotinio tikrinimo metu dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija.

REKLAMA

Pasak pareiškėjo, buvusio Vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio, priimtas administracinis aktas yra neteisėtas, nepagrįstas, pažeidžiantis jų konstitucines teises.

Be to, V.Giržadas prašo teismo grąžinti jį į tarnybą, panaikinti įsakymus, įpareigoti atlikti veiksmus ir atlyginti žalą, kurios suma yra apie 10 tūkstančių litų.

Ankstesnis žemesnės instancijos teismas pareiškėjo prašymą taikyti reikalavimo užtikrinimo priemones teismas atmetė.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį pradėjus nagrinėti medžiagą, VSD paprašė uždaro posėdžio, V.Giržadas pareiškė manąs, kad jo byla gali būti svarstoma ir neuždarame posėdyje.

Teismas VSD  prašymą dėl uždarų posėdžių tenkino, manydamas, kad posėdyje gali būti paviešinta informacija, kuri gali būti neskelbtina.

Atleisti Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos vadovai Vitalijus Gailius ir V. Giržadas į teismą kreipėsi vasario 17 dieną.

V. Gailius ir V. Giržadas į ministro R. Palaičio nemalonę pateko po to, kai žiniasklaidai buvo nutekinta informaciją apie banko „Snoras“ sudėtingą finansinę padėtį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pradėjus tikrinimą ministerijoje abu pareigūnai praėjo išbandymą melo detektoriumi.

Po šio skandalo buvo priverstas atsistatydinti ir pats Vidaus reikalų ministras R. Palaitis. Viename interviu Balsas.lt jis sakė esąs tik iešmininkas, nes tyrimą dėl informacijos apie banką „Snoras“ nutekinimo pradėjo Valstybės saugumo departamentas, kurie siekė atstatydinti FNTT vadovus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų