• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį Trakuose baigsis didžiausias Lietuvos irklavimo istorijoje renginys – pasaulio jaunimo iki 23 m. čempionatas. Šeštadienio pavakarę buvo išdalyti pirmieji 8 (iš 21) medalių komplektai. Kol kas sėkmingiausiai pagrindiniuose finaluose kovoja Vokietijos irkluotojai, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Vokietijai – jau 6 medalių komplektai

Šeštadienį Trakuose po 2 kartus skambėjo Vokietijos ir Italijos himnas. Tiesa, pagrindinius finalus pergale pradėjo Kanados atstovai. Merginų keturvietės be vairininkės varžybose kanadietės nuotolį įveikė per 7.11,24. Daugiau nei 4 sekundes nuo pasaulio čempionių atsiliko sidabrą pelniusios australės, o bronzos medaliai įteikti Rusijos ketveriukei.

REKLAMA

Vaikinų keturvietės su vairininku finalo favoritais buvo vadinami serbai: jie pateisino savo vardą. Tiesa, šiame finale lyderių pranašumas nebuvo ryškus: serbai (beje, jų vairininkui – tik 14 metų)nuotolį įveikė per 6.34,13 min., sidabrą pelnę JAV irkluotojai atsiliko 1,29 sek., o bonzos apdovanojimus pelnė Naujosios Zelandijos sportininkai.

Lengvasvorių merginų porinių keturviečių finale nugalėjo Vokietijos rinktinė, sidabras atiteko italėms, bronza – Olandijos kvartetui.

REKLAMA
REKLAMA

Lengvasvorių vaikinų pavienių dviviečių varžybose greičiausiai irklavo italai: jie aplenkė prancūzų ir vokiečių duetus.

Merginų dviviečių apdovanojime skambėjo Naujosios Zelandijos himnas: būtent šios šalies irkluotojos greičiausiai įveikė 2000 m nuotolį, sidabras atiteko Didžiosios Britanijos duetas, bronza – Vokietijos irkluotojoms.

Lengvasvorių vaikinų porinių keturviečių finalą laimėjo laimėjo italai. Jie po dramatiškos kovos sugebėjo aplenkti Prancūzijos ir Vokietijos įgulas.

Merginų keturviečių varžybose puikiai irklavusios lenkės finale neprilygo konkurentėms: kaimynių keturvietė liko ketvirta, o vietas ant garbės pakylos užėmė Australijos, Vokietijos ir Naujosios Zelandijos atstovės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paskutiniame šeštadienio finale vėl triumfavo vokiečiai: šios šalies irkluotojai laimėjo vaikinų pavienių keturviečių varžybas. Vokiečių pranašumas buvo akivaizdus, o štai kova dėl kitų prizinių vietų vyko iki paskutinių distancijos metrų: sidabro medalius iškovojo Australijos, bronzos – Didžiosios Britanijos atstovai.

Medalius pelniusių valstybių rikiuotė

Šalis Auksas Sidabras Bronza

Vokietija 2  1 3

Italija 2 1 0

Australija 1 2 0

Naujoji Zelandija 1 0 2

Kanada 1 0 0

Serbija 1 0 0

Prancūzija 0 2 0

Didžioji Britanija 0 1 1

JAV 0 1 0

Rusija 0 0 1

Olandija 0 0 1

Lietuviai

Lietuviai sieks dviejų medalių

Sekmadienį Lietuvos atstovai kovos dėl dviejų medalių komplektų. Pirmieji, 10.47 val. B finale, kur bus varžomasis dėl 7-10 vietų, jėgas išbandys mūsų aštuonvietės irkluotojai. Iš įvairių Lietuvos miestų surinkta vaikinų komanda teikia vilčių, kad ateityje mūsų šalis vėl galės siekti medalių solidžiausiose varžybose: kol kas perspektyvių irkluotojų ekipai trūksta tokio rango varžybų patirties ir drauge praleisto laiko. Tačiau treneriai su šia aštuonviete sieja daug vilčių.

REKLAMA

O štai su merginų porinių dviviečių varžybose plauksiančiomis Europos jaunių (iki 18 m.) čempionėmis Milda Valčiukaite ir Ieva Adomavičiūte viltys siejamos jau dabar. Tiesa, Trakuose joms reikia kovoti su gerokai vyresnėmis varžovėmis. Tačiau mūsų merginos puikiai įveikė visus atrankos barjerus ir rytoj kovos finale. Jų varžovėmis 11.39 val. vyksiančiame finale bus Rusijos, Baltarusijos, Graikijos, Austrijos ir Prancūzijos sportininkės.

11.52 vaikinų porinių dviviečių finalas. Ir čia taip pat pamatysime lietuvius. Aurimas Adomavičius (beje, Ievos Adomavičiūtės brolis) ir Dominykas Jančionis kovos su Naujosios Zelandijos, Italijos, Vokietijos, Olandijos ir Slovėnijos duetais.

Jau šeštadienį per finalus tribūnose sunkiai tilpo visi žiūrovai. O sekmadienį, kai vyks net 13 A finalų, saviškiai labai tikisi Lietuvos publikos palaikymo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų