REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį Madride per policijos ir šachtininkų susirėmimus prie Ispanijos pramonės ministerijos nukentėjo 76 žmonės, tarp jų - 33 pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA

Tai pranešė Ispanijos nacionalinė televizija, kuria remiasi naujienų agentūra "RIA Novosti”.

REKLAMA

Šachtininkų ir policijos susirėmimai kilo, kai demonstrantai priartėjo prie ministerijos pastato ir, skanduodami „Priešas viduje!” ir “Mes ne teroristai, mes šachtininkai!”, ėmė mėtyti į policininkus petardas ir akmenis. Atsakydama į tai policija panaudojo prieš kalnakasius gumines kulkas.

Policininkai sulaikė penkis šachtininkus, riaušių kurstytojus.

Trečiadienį prie Pramonės ministerijos pastato buvo surengta masinė protesto akcija prieš Mariano Rachojaus (Mariano Rajoy) vyriausybės sprendimą 63 procentais sumažinti valstybės subsidijas anglių gavybai, taip pat apkarpyti kai kurias socialines programas.

REKLAMA
REKLAMA

Manifestacijos organizatorių duomenimis, joje dalyvavo daugiau kaip 25 tūkstančiai žmonių. Policija praneša, kad mitinguotojų buvo ne daugiau kaip 10 tūkstančių.

"Nuo liepos 21 d. visoje Ispanijoje vėl vyks protesto akcijos prieš naujas antiliaudines vyriausybės priemones”, - pareiškė žurnalistams po šachtininkų manifestacijos Darbininkų komisijų generalinis sekretorius Ignasijus Fernandesas Tošo (Ignacio Fernandez Toxo).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų