REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo liepos 1 dienos SEB banko klientams brangsta grynųjų pinigų išėmimas. Paskelbti nauji banko įkainiai rodo, kad už grynųjų pinigų operacijas iki šiol mokėjus 1 litą (išsiimant sumą iki 30 tūkst.), dabar reikės mokėti 0,4 proc. (mažiausiai 1 lito) mokestį nuo sumos. Norintiems išgryninti didesnę nei 30 tūkst. litų sumą, bus taikomas nebe 0,6, o 0,8 proc. mokestis. Tai reiškia, kad papildomo 1000 litų nuėmimas kainuos nebe 6, o 8 litus.

REKLAMA
REKLAMA

Privatiems klientams, turintiems banko sąskaitas, nesusietas su mokėjimo kortele, bus taikomas 1 lito mėnesinis mokestis.

REKLAMA

Jei SEB banko klientas dirba įmonėje, kuri yra su SEB banku sudariusi darbo užmokesčio pervedimo į SEB banko mokėjimo kortelių sąskaitas sutartį,  pinigų išėmimas bankomatuose yra nemokamas iki 3,5 tūkst. litų. Jei grynųjų paimama daugiau, taikomas 0,4 proc. mokestis nuo sumos.

Taip pat branginamas paslaugos mokestis už mokesčių, administruojamų valstybės įstaigų, pervedimą. Iki šiol buvo taikomas 3 litų  mokestis (apmokant SEB banko kortele). Nuo liepos papildomai bus taikomas ir  1 proc. nuo sumos mokestis.

Klientams, kurių nuolatinė gyvenamoji vieta yra ne Lietuva, bet jie turi SEB banko kortelę, jos mokestis atpinga. Iki šiol už ją mokėję 40 litų metinį mokestį, dabar mokės 12 litų (1 lito mokestį per mėnesį). Taip pat mažinamas sąskaitos tvarkymo mokestis juridiniams asmenims iš užsienio valstybių. Iki šiol ši paslauga buvo įkainota 200 litų per metus. Dabar ji kainuos tik 2 litus per mėnesį (t.y. 24 litus per metus).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų