REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iki prašymų registracijos pabaigos LAMA BPO informacinėje sistemoje likus keturiolikai dienų, stojantiesiems jau paskelbti birželio 19 – liepos 4 d. laikotarpiu vykusios pagrindinės stojamųjų egzaminų sesijos rezultatai.

REKLAMA
REKLAMA

Sesijos metu stojantieji, užsiregistravę į menų studijų srities ir meno pedagogikos studijų programas, laikė stojamąjį egzaminą, o pasirinkusiems pedagogo kvalifikaciją suteikiančias studijų programas vyko motyvacijos vertinimas.

REKLAMA

Pasirinkusiųjų laikyti meno studijų programoms reikalingus stojamuosius egzaminus šiemet buvo 3 734. Iš jų 906 stojantieji į egzaminą neatvyko. Stojantys į universitetus maksimalų 100 balų stojamojo egzamino įvertinimą gavo 98 asmenys, į kolegijas – 57.

Stojamuosius egzaminus į architektūros krypties universitetinių studijų programas laikė 288 asmenys, dailės ir dizaino krypties – 500, fotografijos ir medijų krypties – 82, muzikos krypčių – 272, teatro ir kino, šokio krypčių – 253, meno pedagogikos – 229.

REKLAMA
REKLAMA

LAMA BPO organizuoja bendrųjų stojamųjų egzaminų vykdymą, tačiau kai kurioms studijų programoms reikalingi ir specialieji stojamieji egzaminai, kuriuos organizuoja pačios aukštosios mokyklos. Universitetuose tokius specialiuosius stojamuosius egzaminus laikė 498 asmenys, kolegijose – 159.

Motyvacijos vertinimui šiemet užsiregistravo 3 115 stojančiųjų. Tiesa, šiek tiek daugiau nei 1,3 tūkst. į jį neatvyko. Pernai motyvacijos vertinimo pageidavo 3 900 stojančiųjų, bet per 1,6 tūkst. iš jų taip pat neatvyko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Stojantiesiems į švietimo ir ugdymo studijų krypčių grupės programas už teigiamą motyvacijos įvertinimą prie konkursinio balo pridedami 1 arba 2 papildomi balai. Įvertinimas 0 turi tik rekomendacinį pobūdį, todėl tokį įvertinimą gavęs stojantysis gali dalyvauti konkurse į valstybės finansuojamas šių studijų programų vietas. Asmenys, neužsiregistravę arba neatvykę į motyvacijos vertinimą, į valstybės finansuojamas studijų vietas pretenduoti negalės.

Šiais metais stojančiųjų į universitetines studijų programas ir gavusiųjų 0 balų buvo 67, 1 balą – 671, 2 balus – 864. Į kolegines studijų programas gavusių 0 balų pasitaikė 54 atvejai, 1 balą – 511, 2 balus – 565.

REKLAMA

Papildomoje egzaminų sesijoje, kuri vyks liepos 9–10 d., dalyvaus tik 13 asmenų. Jiems stojamieji egzaminai buvo atidėti dėl ligos ar kitų svarių priežasčių.

Valstybė šiemet numato finansuoti 745 menų studijų vietas: 521 – universitetuose, 224 – kolegijose. Švietimo ir ugdymo krypčių grupei planuojama skirti 739 studijų krepšelius: 568 – universitetuose, 171 – kolegijose.

LAMA BPO prezidentas prof. Pranas Žiliukas primena stojantiesiems, kad iki liepos 23 d. 17 val. liko dvi savaitės, per kurias jie dar gali ne tik užpildyti prašymus LAMA BPO informacinėje sistemoje, bet ir juos pakoreguoti. „Stojantieji, kurių lūkesčiai po stojamųjų egzaminų nepasiteisino, gali pakoreguoti savo pageidavimų sąrašą – paieškoti alternatyvų ir pasirinkti kitas jiems tinkančias stojamojo egzamino ar motyvacijos vertinimo nereikalaujančias studijų programas.“

Iki šiol internetinėje bendrojo priėmimo sistemoje iš viso užsiregistravo 33 377 stojantieji į aukštąsias mokyklas. Iš jų 26 563 jau įrašė savo pirmo etapo pageidavimus. 2025 asmenys, vidurinį išsilavinimą įgiję 2009 metais ar anksčiau, į vieną iš 12-os LAMA BPO priėmimo punktų jau pristatė brandos atestatus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų