REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Surengdama karinio jūrų laivyno pratybas, Sirijos armija savaitgalį demonstravo savo ryžtą atremti išorės atakas prieš prezidentą Bašarą al Asadą (Baschar al Assad). Per pratybas buvo naudojamos raketos ir tikri sprogmenys, pranešė valstybinė naujienų agentūra „Sana“.

REKLAMA
REKLAMA

Karinis laivynas mokėsi atremti atakas iš jūros. Damasko duomenimis, manevruose ateinančiomis dienomis dalyvaus ir karinės oro pajėgos. Tikslas esą yra išbandyti „armijos kovinį pasirengimą“.

REKLAMA

Sirijos opozicija ne kartą prašė tarptautinės bendrijos paramos. Tačiau Vakarai kol kas atmeta karinės intervencijos į Siriją galimybę.

Sekmadienio vakarą pokalbių su Sirijos prezidentu į Damaską atvyko tarptautinis pasiuntinys Kofis Ananas (Kofi Annan). Jų susitikimas greičiausiai įvyks pirmadienį.

K. Ananas yra specialusis Jungtinių Tautų (JT) ir Arabų lygos pasiuntinys Sirijai. Tačiau jo šešių punktų taikos planas kol kas neįgyvendintas.

Viename interviu šeštadienį K. Ananas pripažino, kad tarptautinės bendrijos pastangos sureguliuoti konfliktą ko kas rezultatų nedavė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų